Witam Serdecznie !
Wiosną przyszłego roku moja firma ma zamiar wypuścić limitowaną kolekcję odzieży z gatunku hip-hop. Będą to T-shirty, koszulki Polo, Bluzy z kapturem oraz Jeansowe spodnie. Wzornictwo niewiele różniące się od wszystkiego co znajduje się już na rynku (mam tutaj na myśli Roca, Sean John, Zoo York, 8732 czy polskich producentów jak Prosto albo Stoprocent) oczywiście jest jeszcze wielu wielu innych - ale generalnie wszystkie produkty są podobne a różnią się jedynie detalami i wzorami nadruków.
Zapewne wejście a następnie zadomowienie się na rynku nie będzie łatwe, ale chcemy spróbować swoich sił.
Jak już wspominałem będą to jedynie limitowane (krótkie) serie produktów. Większość przygotowań jest już poczyniona, kontakty z producentami i kooperatorami nawiązane.
W sferze naaszych domysłów pozostaje jeszcze dystrybucja gotowej odzieży.
Chciałbym tutaj zaprosić wszystkich do dyskusji w temacie marży jakie powinniśmy zaproponować skate-shopom w Polsce aby obie strony były zadowolone. Obecnie nie mamy żadnego doświadczenia w negocjacjach. Muszę tutaj dodać iż w zasadzie ryzykując własne pieniądze zamierzamy wystawiać nasze produkty w tzw "komis", nie chcąc jednocześnie aby aby to oni narzucali własne marże - powodując tym samym nierealne ceny ostateczne.
Tak więc mam nadzieję że ci z państwa którzy mają doświadczenie w tej dziedzine, prowadzili lub prowadzą podobny interes, lub też mają styczność z opisaną przeze mnie branżą - opiszą swoje doświadczenia. A zdanie każdego forymowicza się liczy.
Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie komentarze.
Tomasz