Witam
Chcialem Panstwu przedstawic moj typ na najblizsze kilka tygodni. Jest to spolka FON. Prozno w niej szukac fundamentow i zyskow z dzialalnosci - ale jak wiemy na naszej gieldzie szybciej idzie zarobic na spolkach ktore sa tanie a nie te co przynosza kolosalne zyski. Rok temu tez namawialem Panstwa na ta spolke - mozna posledzic w archiwum - kto mnie posluchal zaroobil w kilka tygodni 500-800%. Teraz wydaje mi sie ze zarobek moze byc nieco mniejszy ale moze nie doceniam naszej "spekuly". Ale przejde do sedna sprawy. Jesli ktos lubi odrobinke adrealiny powinien zakupic troszke akcji tej spoki - oczywiscie niewielka czesc kapitalu aby pozniej nie obarczac mnie wina za straty jesli moj tok rozumowania okaze sie bledem. Ja posiadam 48 tys akcji tej spolki (po sredniej 49 groszy) zeby wszystko bylo jasne.
W piatek 21 grudnia firma wydala komunikat ze sad zarejestrowal SPLIT na spolce 1/10. Patrzac na kurs obecny spolki - po splicie akcje beda kosztowaly okolo 4 groszy. Oczywiscie teoretycznie - gdyz ostatnio przerabialismy juz takie sytuacje i kursy otwarcia odbielaly daleko od kursu po jakim powinny sie te notowania rozpoczac.
Na przelomie listopada/grudnia Split i PP odbylo sie na MEWIE. Kurs otwarcia wyliczony byl na 0.04 grosze. Notowania otworzyly sie +275% czyli 0.12 groszy - i zostaja juz na tym poziomie do dzisiaj.
Troszke dalej siegajac pamiecia w czerwcu taka operacja miala miejsce na PCGuard. Kurs otwarcia obliczony zostal na poziomie okolo 0.08 groszy. Tam wzrost byl ogromny bo przekroczyl w krotkim terminie 750% i powedrowal na 0.58 groszy.
Tak wiec podobne fajerwerki moga czekac na na FONie - dlaczego wiec nie zaryzykowac malego % kasy i nie sprobowac pojechac tym pociagiem? Wydaje mi sie jest warto przyjzec sie temu blizej. Split odbedzie sie pewno w ciagu 1-2 tygodni wiec czasu jest nie duzo.
Pozdrawiam serdecznie i zycze wszystkim WESOLYCH SWIAT.