Mysle ze bardzo godna uwagi spolka jest CAPITAL. Ja wszedlem w nia juz dawno temu i jest to jedna ze spolek ktore daly mi niezle zarobic - w tej chwili mysle ze tez dzieje sie z nia cos ciekawego i poki na gieldzie jest zastoj mysle ze powinniscie sie nia zainteresowac.
Capital Partners chce wprowadzić w tym roku na giełdę, oprócz CP Energia, jeszcze trzy spółki ze swojego portfela: Bipromet, e-Muzyka.pl i WiedzaNet - powiedział w poniedziałek PAP prezes Capital Partners Paweł Bala.
"Prospekt Biprometu jest już w Komisji Nadzoru Finansowego. Ta spółka prawdopodobnie jako pierwsza ze wspomnianych trzech firm zadebiutuje na GPW" - poinformował.
Bipromet jest przedsiębiorstwem inżynieryjnym wyspecjalizowanym w realizacji kompletnych przedsięwzięć inwestycyjnych oraz usług głównie dla przemysłu ciężkiego.
"Oprócz Biprometu chcemy wprowadzić w tym roku na giełdę jeszcze firmę e-Muzyka.pl i WiedzaNet" - powiedział Bala.
WiedzaNet specjalizuje się w projektowaniu i dystrybucji szkoleń elektronicznych, materiałów multimedialnych, gier edukacyjnych oraz dostarczaniu usług wspierających proces edukacyjny. Z kolei e-Muzyka to pośrednik na rynku muzycznych plików cyfrowych.
Więcej informacji: Capital Partners, GPW
Capital Partners to spolka z typu Venture Capital. Kupuja spolki ktore wydaja im sie artakcyjne pod wzgledem profilu i mozliwosci rozwoju a co za tym idzie z mozliwosci duzego zarobku. Spolka ucierpiala dosyc mocno podczas sierpniowej korekty - ale zniwelowala juz polowe strat. Nadchodzace tygodnie beda bardzo artakcyjne jesli chodzi o ta firme. Niedawno KFN zatwierdzil prospekt emisyjny Capital Energii ktora nalezy w 50% do Capilat Partners. Debiut CP Energia juz na poczatku pazdziernika. Capital Partners zarobi na tej spolce kilkadzesiat milionow zlotych.
W piatek 28 wrzesnia KNF zatwierdzil prospekt Biprometu. Ta spolka zadebiutuje na gieldzie pewno w pierwszej polowie pazdziernika. Jest to mega inwestycja Capital Partners na ktorej zarobi tysiace procent. Capilat kupil Bipromet kupił po 1,92 zl za akcje - na gieldzie ma debiutować po 26-40 zł i tylko emisja 750tyś akcji, a Capital ma 5,5mln akcji. latwo wyliczyc jaki zysk wpisza sobie w IV kwartal tego roku.
Bipromet SA uznany został za Lidera Rynku 2OO6 jako najlepsza w
Polsce firma w zakresie projektowania technologicznego, budowlanego
i urbanistycznego, a także EUROLEADERA 2OO6.
Bipromet w 2006 roku osiągnął 84 mln zł przychodów, które w tym roku mają się zwiększyć do 130 mln zł. Spółka działa na rynku budowlanym i oferuje usługi w zakresie projektowania, wykonawstwa i serwisu, m.in. dla przemysłu ciężkiego i ochrony środowiska. Capital Partners posiada 61 proc. akcji Bipromet.
JAKBY NIE PATRZEĆ WYCENA SPÓŁĘK PORTFELOWYCH PRZEKROCZY OBECNA KAPITALIZACJE CAPKA.
Wg strony www rsg pl Ranking Spółek Giełdowych w/g wyceny metodą DCF (Discounted Cash Flow) Prognozowana stopa zwrotu z inwestycji w akcje wyznaczona metodą DCF - firma CAPITAL PARTNERS znajduje sie na 2 miescu z prognozowana stopa zwrotu +71,03%
a w/g wyceny metodą DRI (Discounted Residual Income) Prognozowana stopa zwrotu z inwestycji w akcje wyznaczona metodą DRI CAPITAL PARTNERS znajduje sie na 1 miescu w prognozowana stopa zwrotu 70.10%.
Proponuje przygladnac sie spolce, obecna cena jest idealna do wejscia. Ja dokupilem 1.5 tysiaca akcji - mam nadzieje ze moja prognoza sie sprawdzi i da zarobic nie tylko mi - ale rowniez kilku z Was ktorzy skorzystaja z mojej prywatnej opini.