Troche przesadziłem z określeniem " Nowa zasada"bo chyba każdy z nas już o tym słyszał ale nie zagłębiał się w tym bardzo.
Chodzi mi o sprzedaż. Narazie nie zastanawiajmy się co sprzedajemy tylko jka to robimy a mianowicie:
Kiedyś było to proste: Najpierw coś kupujemy taniej po czym sprzedajemy to drożej mając jakiś tam zysk dla siebie. Ryzyko polega na tym że może tak się zdarzyć że przez jakiś czas nie będzie chcętnego na nasz towar i możemy zamrozić pieniądze na jakiś czas.
Ludzie troche pomyśleli i wymyślili sobie że najpierw coś sprzedadzą a dopiero potem to kupią ! Nie ryzykują że towar się nie sprzeda bo kupują go dopier wtedy gdy znajdziesię klijent.
Ja jednak chciałbym oprzeć się na najlepszym wedłóg mnie systemie a mianowicie: Najpierw sprzedaj - potem wykonaj to!
O co w tym chodzi? Powiedzmy na aukcji internetowej przedstawiamy jakiś produkt który jesteśmy w stanie sami wytworzyć. Gdy ktoś zdecyduje się na kupno , wtedy my zabieramy się za robote i wytwarzamy ten produkt np komplet mebli ogrodowych.
Moje pytanie: Co można sprzedawać taką zasadą ?