Witam. Jestem młody i nowy na tym forum więc proszę o wyrozumiałość. Przeszukałłem forum i nie znalazłem podobnego tematu więc założyłem nowy.W tym roku kończę gimnazjum,nie jestem specjalnym orłem w nauce ale jestem nieprzeciętnie inteligentny i dość zaradny. W przyszłości chciałbym otworzyć swój własny biznes, a nie być tylko przeciętnym pracownikiem. Dużo ostatnio myslałem na temat sketeshopu. Tylko , że mój miałby byc troche inny niz wszystkie. Jak wiadomo moda na skating w Polsce jest coraz bardziej popularna, lecz niestety mamy do tego dość ograniczony dostęp. Naziemne sklepiki o tematyce skate są często bardziej zaopatrzone w ciuchy niż w to co najwazniejsze w skatingu czyli deski i rolki. Zaś w internecie jest pare przodujących sklepów lecz i tam ceny nie są specjalnie niskie a wybór nie należy do najlepszych. Chodzi mi o to aby otworzyc naziemny sklep o wyłącznej tematyce skatingu. Aby wbić się na rynek musiałbym wprowadzić też coś nowego. Myślałem o tym żeby wszystko było w stylu oldschoolu, lata 70,80 i początek 90. Taki skate jaki znamy czyli hip hop, sen o ameryce i gacie z krokiem w kolanach już sie kruszy. Ludzie szukają czegoś nowego, czegoś zupełnie innego a jednocześnie połączonego z tym sportem. Sam jeźdże na rolkach do jazdy agresywnej więc troche znam sie na tym temacie. Wiem że do czasu zanim mógłbym coś otworzyć wiele sie zmieni ale proszę o rady. Do jakiej szkoły powinienem iść po gimnazjum, myślałem o czymś w stylu marketing i zarządzanie. Ja jestem ze śląska więc skep miałby sie mieścić raczej w Katowicach.
Prosze o ogólny komentarz. Jak zauważliście pewnie nie mam pomysłów takich jak kolega wcześniej czyli sprowadzenie Beemki i zarobienie na tym 1 milion w rok... Prosze o poważne komentarze.
Dzięki i pozdrawiam ;);)