|
Nowe konto w BOŚu - zarabia się na przelewach |
Nowe konto w BOŚu - zarabia się na przelewach
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Widziałam dzisiaj reklamę nowego produktu BOŚ - "konto bez kantów" - oferują premie pieniężna za aktywne korzystanie z konta i(np 1 zł za zrealizowany przelew..) brzmi to wszystko bardzo obiecująco, myślicie że faktycznie to korzystana oferta?
Oprocentowanie jest bardzo niskie, zaś opłaty wynoszą: 10 złotych za prowadzenie konta miesięcznie, po roku 20 złotych (za rok) za każdą kartę do konta. Tak więc np. jeżeli nie masz poleceń zapłaty i zleceń stałych to dostaniesz maksymalnie 10 złotych za przelewy, czyli wyjdziesz na czysto + złotówkę za każde wydane 100 złotych przez kartę - powiedźmy 500 złotych - Twój zysk wyniesie 5 PLN. Więcej zyska się na większości lepiej oprocentowanych kont.
A przy założeniu, że ktoś korzystałby z opcji poleceń zapłaty i zleceń stałych w miarę często - to jest to opłacalny wybór. Bo ja akurat większość płatności dokonuje właśnie elektronicznie, dlatego pomyślałam, że to konto byłoby być może dla mnie dobrym wyborem.
To dla mnie oferta składająca się z jednego wielkiego haka. Maksymalna premia to 60 złotych, czyli jak ktoś jest normalnym użytkownikiem i nie ma firmy, nie robi dużej ilości przelewów, dostanie tej premii 10 złotych czy max 15. A skoro takie drogie opłaty za prowadzenie konta, to te premie mają za zadanie przyciągnąć klientów.
Chwyt marktingowy - koszt to 10 zł miesięcnzie i karta. Żeby się opłacało, musisz robić całą masę przelewów.
I tylko w takim wypadku to konto jest opłacalne. Jesli maksymalnie wykorzystuje się konto, to wówczas mozna zastanowic sie nad jego założeniem.
ja odradzam, po przeliczeniu, przeczytaniu druczków jakoś mnie zraził do siebie..
No tak, duzo z tym zabawy, mnie tez odstrasza.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Nowe konto w BOŚu - zarabia się na przelewach": - pytanie o informacje o przelewach/wpłatach na konto - Konto walutowe jako konto firmowe ? - Konto osobiste- konto firmowe. - Nowe marki damskie na wiosne i lato.HURT.NOWE!!! - Na czym zarabia ......
• Strona 1 z 1
|
|