Śledzę na bieżąco co wprowadza Facebook dla marketingu więc spróbuję tutaj na bieżąco to opisywać z nadzieją na komentarze co o tych nowościach myślicie i czy przydadzą się w promocji.
Już nie tylko "Lubię to" ale "Chcę to" albo "Kupiłem" itp.
Ostatnio podczas konferencji F8 Mark Zuckerberg ogłosił powstanie nowych przycisków oprócz "Lubię to". "Lubię to" jest przyciskiem który sklepy internetowe umieszczają obok swoich produktów. Teraz będą mogli umieszczać przyciski np. "Chcę to" albo "Kupiłem". Gdy użytkownik kliknie taki przycisk na jego tablicy na Facebooku widocznej też dla jego znajomych pojawi się informacja co chce dostać (np. jak prezent) albo kupił. To ma sprawić, że więcej osób będzie promować produkty na Facebooku, bo teraz Facebookowicze mogli tylko wyrazić że coś lubią, a jak np. jeszcze nie wiedzą czy lubią to nie mogli nic sygnalizować znajomym. Teraz więcej takich sygnałów ma być możliwych.
Jak myślicie o tym w kontekście marketingu?
Jeśli macie pytania to piszcie, jestem tu żeby też dowiedzieć się jak biznes odbiera te wszystkie nowości. Nie jestem związany z Facebookiem w żaden sposób. Interesuję się programowaniem informatyką, marketingiem itp. i jestem tutaj, żeby się uczyć od Was i też móc jakoś podzielić się moją wiedzą. pozdrowienia i miłego weekendu.