Bardzo proszę o założenie działu "REKLAMA" i przenoszenie do niego postów Pana "mxdm".
Tylko i wyłącznie przez wrodzoną grzeczność nie postuluję nazwania tego działu "Nachalna i Agresywna Reklama".
|
Nowy dział |
|
Strona główna forum
‹ Po godzinach
‹ Opinie i uwagi na temat serwisu BiznesForum.pl
Autor
Wiadomość
Bardzo proszę o założenie działu "REKLAMA" i przenoszenie do niego postów Pana "mxdm".
Tylko i wyłącznie przez wrodzoną grzeczność nie postuluję nazwania tego działu "Nachalna i Agresywna Reklama".
Na dzień dzisiejszy nie jest prowadzona moderacja postów, co nie oznacza że nie panują tutaj zasady z innych for internetowych, gdzie reklamować swój produkt można ALE nie należy tego robić zbyt często i do tego agresywnie. Jest osobny dział OGŁOSZENIA i tam należy umieszczać posty reklamujące produkt czy firmę.
No tak, jeśli Pan JePoGReNoH potrafi jedynie zamieszczać w dziale "Pomysł na biznes" oferty w rodzaju http://tinyurl.com/8rr5h, a jego "wrodzona grzeczność" nakazuje mu próbować dyskredytować inne propozycje, to ta uwaga nie budzi zdziwienia. Jednak proszę zauważyć, że zamieściłem swoje posty w działach: "Pomysł na biznes" i "Lokaty" oraz napisałem swoje odpowiedzi na posty pt: "20 000 zł w co zainwestować?" i "100tys. zł pytanie" zamieszczone w dziale "Inwestycje". Ponieważ oferuję programy inwestycyjno-oszczędnościowe uważam iż były i są to właściwe miejsca tematycznie związane z treścią propozycji, jakie przedstawiam. Jeśli tak nie jest proszę o natychmiastowe usuniecie wszystkich moich postów, jak również mnie jako użytkownika z forum. Żądam od administratora forum jednoznaczności - jeśli nie mam racji i złamałem pisane czy nie pisane zasady. Z przedstawianymi programami można polemizować, zadawać pytania, szukać wyjaśnień itp., w końcu po to istnieją fora. Jednak zachowanie Pana JePoGReNoH, który bez pardonu wkracza we wszystkie wątki forum, ktore dotyczą w/wym programów po tylko by je dyskredytować bez znajomości tematu jest skandaliczne. Nie wiem gdzie "wrodziła" się rzekoma "grzeczność" Pana JePoGReNoH, ale na pewno jej nie prezentuje na tym forum.
Gdyby posty pana mdxm były spamem lub reklamą agresywną na pewno zostałyby usunięte. Forum ma za zadanie pośredniczyć w wymianie doświadczeń, pomysłów dotyczących biznesu, prowadzenia firmy a tego bez reklamy jakiegoś produktu czy sposobu na biznes nie da się zrobić.
W przyszłości na forum będzie wprowadzona moderacja i napisany jakiś regulamin ale tylko po to, żeby określić pewne zasady, reklamy produktów czy usług nie chciałbym eliminować.
oczywiście, kto nie jest idiotą (albo nie przeszedł prania mózgu, jakie serwują swoim akwizytorom towarzystwa ubezpieczeniowe), ten domyślił się, że to żart a nie oferta
Każda oferta ma swoje plusy i minusy dlatego jest OFERTĄ. Coś za coś. Dla mnie włożenie kasy i chodzenie po mieście myślac czy już zarobiłem na bilet do kina mija się z celem, mam tyle lat że pieniądze muszę inwestować w coś ruchomego, coś co mi da satysfakcję a nie tylko pieniądze. Reklamy reklamami, było ich kilka ze strony mxdm i chyba już więcej się nie pojawią, bo wtedy to by było agresywne z jego strony. Tak samo można winić innego czytelnika forum, on z kolei twierdził że na giełdzie można szybko zarobić i coś jego propozycja (PEP) nie zarobiła od tego czasu.
Dziękuję administratorowi za obiektywną ocenę forum i określenie forum jako miejsca do wymiany doświadczeń i poglądów, w tym także ofert.
Jak widać niektórym osobom trzeba to uświadomić. Ja w przeciwieństwie do pana JePoGReNoH traktuję forum poważnie i nie zamieszczam "żartobliwych" pomysłów. Propozycje, które poddaję pod rozważenie z całą pewnością są poważne, sprawdzone i cieszą się coraz większym wzięciem. Nikt już nie jest w stanie tego zmienić. Nie dlatego, że ja tak mówię, ale dlatego że patrząc na nie chłodno i obiektywnie widać w nich sens inwestycyjny, prawny i podatkowy. W tej chwili nawet nie obrażam się na impertynencje pana JePoGReNoH, ponieważ od kilku dni już wiem, że ten pan nie dysponuje odpowiednim potencjałem argumentacyjnym wymaganym do prowadzenia sensownej dyskusji i stać go jedynie na tego typu wypowiedzi. Myślę, że w tym przypadku należy się bardziej współczucie niż obraza. Do pana mf: Zgoda, każda oferta ma plusy i minusy. Jednak zależnie od punktu widzenia i potrzeb to, co u jednych jest minusem, u innych może być plusem i odwrotnie. Nasze potrzeby i cele finansowe zmieniają się w miarę upływu lat, ponieważ mamy coraz większe doświadczenie, zmienia nam się status zawodowy, rodzinny itp. Szanuję pana decyzję, którą obecnie dyktuje pana wiek i pańska sytuacja życiowa. Z przyjemnością możemy wymienić poglądy na pański punkt widzenia, ale w temacie "Programy inwestycyjno-oszczędnościowe", który właśnie do tego celu założyłem. ---------------------------------------------------------------------- Czy ja reklamuję te programy? Tak reklamuję, ale proszę zwrócić uwagę, że czynię to w miejscach, gdzie pojawiają się wątki dyskusji na tematy inwestycyjne (patrz tekst mojego postu wyżej). Jeśli proponuję jakieś rozwiązania danego tematu w konkretny sposób, to już jest reklama tego sposobu, a skoro sposób jest produktem danej firmy, to jest również reklama tego produktu i tej firmy. Jeżeli czyniłbym inaczej, to myślę, że prowadziłbym dyskusję o wszystkim i o niczym zarazem albo nie na temat. Można nie zgadzać się tą ofertą, lub można ją krytykować i spierać się co do proponowanych rozwiązań ale potrzebne są argumenty i przede wszystkim znajomość oferty i jej porównanie do innych instrumentów finansowych dostepnych na rynku, a nie tylko impertynencja i pieniactwo. Przykład: Dyskysja z panem mf to dla mnie czysta przyjemność, choć on artykułując swój własny punkt widzenia wyraża swoje zdanie odmienne do mojego. Natomiast "dyskusja" z panem JePoGReNoH delikatnie mówiąc nic nie wnosi do tematu, poza zamieszaniem i odnoszę wrażenie, że temu panu o to właśnie chodzi, a nawet wręcz zależy na tym.
|
|