|
Nowy portal internetowy - strona 4 |
Nowy portal internetowy
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mógłbyś spróbować założyć portal lokalny. Większość dużych miast ma już po kilka takich stron, ale z np. w 120 tysięcznym Tarnowie jeszcze nikt czegoś takiego nie wymyślił. Istnieje tylko miejski http://www.tarnow.pl, ale tam brakuje wiadomości lokalnych, spisu firm, informacji o lokalnych imprezach(oprócz tych organizowanych przez miasto). Kiedyś ktoś próbował coś takiego zrobić w Tarnowie, ale się nie przebił, zabrakło mu kasy na raklamę. Myślę, że Ty z twoim kapitałem miałbyś znacznie większe szanse.
Gadu gadu nie mialo jeszcze mozliwosci tej wlasnie o to malej gieldy.. nie chodzi mi o finansowanie mojego konceptu pieniedzmi z gieldy.. chodzi mi o to ze jak stronka osiagnie jakas popularnosc i ewentualnie przychodyczyli jakies 2-3 lata to wtedy bede mogl probowac no i oczywiscie nie na glownym parkiecie tak jak teraz gg tylko tym mniejszym.. gigantyczne przychody nie sa potrzebne aby wejsc na gielde patrz wlasnie gg portal interia wczesniej stronka bankier.pl no ale mniejsza o to.. a jesli chodzi o wykorzystanie kapitalu to nawet porzadnego monopolowego za to nie otworze.. 80k stracic to nie jest dla mnie takie nic.. poza tym mam bardziej przyszlosciowa wizje patrzenia na biznes tzn jesli otwierac to cos co w przyszlosci moze porzadny kokos przyniesc no ale to juz inna bajka..
dlaczego ja mam wrażenie ze większość tych pomysłów na biznes polega na otwieraniu portali, sklepów internetowych itp. Ludzie myślą ze będą sobie w domu siedzieć a kasa będzie spływała na konto, choćby nie wiem jaki kapitał posiadać bez dobrego pomysłu to nie co w ogóle inwestować bo się tylko straci, być może zbyt to wyogolniłem lecz jest to tylko jedynie moje zdanie…
i nie mówię tu o Tobie Kurak, tylko a propo tego tematu tak mi się nasunęło:)
Zgadzam się z przedmówcami.
Z taką kasą nie masz szans przebić się na rynku portali chyba ,że twój portal będzie oferował jakieś innowacyjne usługi choć nawet to może nie pomóc bo zanim ludzie się o tym dowiedzą to duże portale zdążą skopiować twoje dobre pomysły i plan i tak weźmie w łeb. Żeby myśleć o konkurencji dla największych portali musiałbyś dysponować na początek kapitałem min. 1 mln zł aby mieć szanse się wybić. A i taka kwota nie zapewniłaby ci w 100% sukcesu. Moim zdaniem powinieneś, tak jak już wspomniał ktoś przede mną, uderzyć w stronę portalu tematycznego i np. połączyć to ze sprzedażą jakiegoś produktu. Na taki portal jak opisałeś serwer w home.pl nie wystarczy nawet na początek chyba że miałeś na myśli ich ofertę serwerów dedykowanych w cenach od 800 do 1800 zł na miesiąc netto.
Czytam i czytam i czytam....i kilku rzeczy nie rozumiem. Nie oczekuję wyjaśnień bo rzecz nie w tym. Zadam swoje pytanie. Czy mając wiedzę (wnoszę z uporu z jakim piszesz masz taką) i umiejętności nie lepiej zachować swoje 8.000 i po prostu napisać dla kogoś jakiś portal tematyczny? Ot weźmy mnie. Od ponad dwóch lat szukam kogoś, kto stworzy dla mnie wortal o historii motoryzacji. To co posiadam obecnie na naszej stronie firmowej to coś co mnie całkowicie rozczarowuje ale nie mam niczego lepszego. Rozmowy z firmami informatycznymi zaś to osobny rozdział i moją ocenę tychże firm zachowam dla siebie aby nikt się nie czuł urażony. Być może to ja mam takie szczęście. Niezależnie jednak zwracam się z pytaniem - czemu nie zarabiać na swoich umiejętnościach budując z kimś coś opartego na jego wiedzy. To zawsze krok na przód. W razie zainteresowania odezwij się. R
Pomsl moze nad serwisem lokalnym , albo regionalnym.Onet interia itp itd. to miliony złotych .Za 8 tysięcy nie będzie cie stać nawet na 10% ich serwerów,którze potrzebują.Po 2 serwis musi byc ć o tyle ciekawe, aby reklamodawcy chcieli sie reklamowac.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Nowy portal internetowy - strona 4": - Pomysł na nowy portal internetowy - Potrzenuję pomysłu na nowy portal internetowy - Pomysł na Nowy Portal Internetowy (Specyfikacja) - nowy portal o inwestycjach - Nowy portal spolecznosciowy
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
|
|