Witam,
Chciałem się podzielić z Wami moim nowym pomysłem na serwis społecznościowy na który moim zdaniem jest jeszcze miejsce.
Chodzi mi o coś w stylu ściągi.pl ale nie z gotowymi wypracowaniami, ale z notatkami z lekcji/wykładów na dany temat.
Pomysł nasunął mi się ostatnio, jak miałem przygotować się do jakiegoś tematu i nie było szans abym się tego nauczył z własnego zeszytu (z ksiązki tym bardziej) ale nauczyłem się tego dopiero z zeszytu koleżanki z innej szkoły. Nauczyciele są różni, różnie uczą a take notatki to naprawdę moim zdaniem jest dużo lepsze od książek.
Działało by to na zasadzie, że mozna by odkupywać dane tematy od uczniów (np. 0,5 - 1zł za jeden temat) i zrobić porostu bazę takich tematów.
Wyprzedzając odpowiedź, że wszystko jest na google odpowiadam że wiem o tym, ale osoby które się ucza chyba przyznają mi rację że to co jest na google nie jest akurat zawsze na tym poziomie na jakim byśmy sobie tego życzyli.
Notatki na pewno musiały by być sprawdzone przed dodaniem i tylko te "lepsze" mogły by być dodane do serwisu.
Sam niestety nie jestem w stanie zrobić takiego serwisu (z php i mySQL-em jeszcze może bym sobie poradził ale na grafice odpadam :) ) więc czekam na jakieś oferty współpracy.
To co tu opisałem jest to jedynie zarys, bez wielu dodatkowych pomysłów których chyba rozumiecie że nie podam ot tak, bo wtedy ktoś zrobi ten pomysł bezemnie i nawet nie wspomni czyj był to pomysł :P
Czekam na Wasze opinie - te optymistyczne jak i pesymistyczne