|
Nowy sposó inwestycj |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Zaczołem od około roku inwestować w numizmatyke choć byłem wcześniej na giełdzie jak widze waszę teraz jęki aż mi was szkoda.Poczytajcie sobię na tym forum e-numizmatyka jak był by ktoś zainteresowany.
Kto jęczy, ten jęczy... poza tym w monety trudno byłoby wpakować milion plnów - w niedowartościowane akcje jak najbardziej tak.
Siedzę w monetach od ładnych paru lat. Rzeczywiście da się zarobić ładne pieniądze i to dość szybko ale po 1 trzeba mieć dojścia do banków, żeby zdobyć monety po cenach emisyjnych oraz znać się trochę. Nie wystarczy kupić pierwszej lepszej monety i czekać aż wzrośnie cena. Ja osobiście na monetach nie straciłem jeszcze nigdy. Niektóre dawały mi np. tylko 15% wzrost w ciągu roku ale zdarzały się też takie sztuki że było po 100% w ciągu miesiąca.
Zgodzę się z ProLans. Ciężko włożyć milion zł. w monety ale jeżeli komuś zależy na pewnym zysku a ma nie za duży kapitał oraz oczywiście chęci do poznawania świata kolekcjonerów to może startować w numizmatykę.
Hehe ja wlasnie od monet zaczynalem a pozniej poszedlem na gielde, naprawde przyjemna rzecz z ta numizmatyka ale trzeba sie znac na rzeczy.
MarB ma rację, trzeba miec dojścia w banku, bo inaczej to cięzko dostac monety kolekcjonerskie, no chyba, ze komuś chce się stać od 2.00 rano pod NBP, by dostać jedną monetę. Swoją drogą to można dużo zarobić na zwykłych obiekówkach w stanie menniczym.
|
|