Witam nie znalazłem odpowiedzi na ten temat także pisze tutaj. Jak najlepiej zagospodarować te dofinansowanie? Jest mozliwość do 14 tys zl i niewiem czy mam wyśrubować całe 14 czy moze zostawic troszke i zrobic np 13?
bo niewiem jak oni do tego podchodzą i to interpretują np.Podam ze potrzebuje 14 to powiedzą ze zachłanny:) wylicze 13 to powiedzą ze nie wykorzystuje środków które moze dostać? i czy tą kwotę sie zaokrągla bo ja sobie wyliczyłem 13125 zł i niewiem czy tak to zostawic?
Czy środki trwałę które kupie za ich pieniądze normalnie mogę zamortyzować czy taka kasa podlega innym przepisom?
Czy mają możliwość rozliczyć mnie z wkładu własnego np podałem zatowarowanie 8000 tys,roleta antywłamaniowa 1000 zł ,bilboard,i 1000 zł inne kwoty na wydatki które mogą się pojawic.Czy oni mogą to sprawdzić czy faktycznie tyle wyłożyłem ze swoich? bo przeciez faktur za to im nie musze przedstawiac?jak to wygląda w praktyce bo niechciałbym sie wpakowac w jakies kłopoty.
i ostatnie pytanie np jak napisze ze mój wkład 10 tys zł to oszczędności a potem wezme pożyczke na zatowarowanie czy takie kombinacje są możliwe:)? bo niewiem czy nie dojdzie do mnie cichy wspólnik takze mógłbym podać ze oszczędności a jesli będe sam to musze wziąsc małą pozyczke takze niewiem jak sie do tego ustosunkować.Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc:)