1. Tworzysz sobie samodzielne stanowisko pracy
3. Pracujesz własnym tempem, sam sobie wydajesz polecenia, nikt Cie nie gani (czy zrobisz dobrze czy źle), nikt nie wykorzystuje
4. Zarabiasz tyle ile sam wypracujesz, pracujesz i zarabiasz dla siebie a nie na jakiegos pseudobiznesmena
5. Możesz równocześnie pracować lub prowadzić inny biznes i działać w MLM, a nikt Ci ze strony Firmy MLM nie wypomni ze pracujesz u kogos, nawet jest to wskazane - między innymi podwójny zysk oraz tworzenie sobie psywnego dochodu
Hahahaha :))))))))))))))))))))))
Wypadało by żebym bardziej naświetlił moją historię z MLM. Pracowałem na dość wysokim stanowisku w Olsztynie, rekrutowałem itp itd pisałem o tym w innym wątku o MLM, firma zajmowała się sprzedażą MLM perfum które kosztowały od 50-120 zł, pewnego razu przyszły do placówki perfumy w różowych i jasno zielonych pudełkach z góry nakazano je sprzedawać po 50 zł lub 2 w cenie 70-80 zł były jeszcze męskie czarne pudełko nic wyjątkowego + jakieś złote napisy. Pracownikom od takiej sprzedaży jednego pudełeczka perfum płaci się od 9-11 zł zależy jak szybko pracuje, ile sprzedaje i jak jest podporządkowany. Perfumy w rzeczywistości kosztowały 14 zł Franczuszkie ;) jako zwykły szaraczko pracownik nigdy się tego nie dowiesz.
1. Tworzysz sobie samodzielne stanowisko pracy
Hahaha, nie ma w tym krzty prawdy, napisze od razu i prosto z mostu, co jakiś czas jest małe spotkanko gdzie krzyczy się różne bzdety które na początek wydają się zabawne i całkiem budujące więzi pracownika z minipracodawcą, menadżerami itp i właśnie na takich spotkaniach dostaje się wytyczne gdzie i na jaki czas robisz wypadke na sprzedaż, z góry zaznaczam że są ludzie którzy zajmują się takimi sprawami i od razu napisze że wybierają dosyć ubogie dzielnice, dla czego ? bo łatwo się takich ludzi minipuluje a na tym opiera się prym systemu, na głupocie i naiwności drugiego. Reasumując nie ma tu mowy o samodzielnej pracy tylko wygląda jak samodzielna bo wysyłasz biednego Kopciuszka w szpilkach na wojnę, i bez kasy mi się nawet nie pokazuj ;)
3. Pracujesz własnym tempem, sam sobie wydajesz polecenia, nikt Cie nie gani (czy zrobisz dobrze czy źle), nikt nie wykorzystuje
Hahaha pracuj pracuj pucusiu, dzwoni do Ciebie szefuncio i mówi tak, ile sprzedaliście ? trochę mało, wiecie jest taka i taka sytuacja ;) musicie zostać jeszcze 2 godzinki, przejdźcie jeszcze tą i tą ulice i powinno być dobrze, dzwoni się do menadżera który jednocześnie sprzedaje i jest zazwyczaj kierowcą. Reasumując wykorzystuje się pracownika jak nigdy :)
4. Zarabiasz tyle ile sam wypracujesz, pracujesz i zarabiasz dla siebie a nie na jakiegos pseudobiznesmena
Zarabiasz tyle ile wypracujesz, główna pula trafia do góry :) (wyśmienita praca pucusia pracusia od (9:00 do 20-21) Za jazdę z miasta do miasta nikt Ci nie zapłaci !
5. Możesz równocześnie pracować lub prowadzić inny biznes i działać w MLM, a nikt Ci ze strony Firmy MLM nie wypomni ze pracujesz u kogos, nawet jest to wskazane - między innymi podwójny zysk oraz tworzenie sobie psywnego dochodu
Jak jesteś szefem to owszem możesz jeszcze prowadzić system Avonu czy czegoś innego w końcu siedzisz sobie w biurze i wydajesz rozkazy które masz ustalone z góry :) Reasumując jesteś pracownikiem ? nie będziesz miał na to czasu ani sił.
Na czym zarabia się teraz na MLM i jaka jest legalność tej działalności ?
Prymem w MLM są perfumy ! i jeśli chcesz się zajmować to tylko nimi kasa jest niebagatelna.
Osobiście przeżyłem 3 "super" zjazdy we Wrocławiu i jeden śmieszy w warszawie, zbieranina najlepszych prezesów, menadżerów, pracowników i trenerów, na początku wydawało się okej, ale ciągły śmiech ironia i pseudo sympozja zaczęły być denerwujące, na takich zjazdach zmienia się IDEOLOGIE ludzi, zmienia się ich nastawienie do świata i konsumenta. Woda z mózgu, ja w porę się wyrwałem i uwolniłem od tej chorej społeczności którą tam się tworzy. Mógłbym napisać o wiele więcej i zrobię to niebawem.