czy według was kaczyńsi dobrze zrobił że obchody solidarności odbywają się bez TEGO najważniejszego przedstawiciela a chodzi mi tu o L. Wałęsę
to co się dzieje w dzisiejszej polityce to zakrawa na jakąś kpinę.
|
Obchody solidarności |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Polityka
Autor
Wiadomość
czy według was kaczyńsi dobrze zrobił że obchody solidarności odbywają się bez TEGO najważniejszego przedstawiciela a chodzi mi tu o L. Wałęsę
to co się dzieje w dzisiejszej polityce to zakrawa na jakąś kpinę.
To jakby Czesi zrobili święto morza.
nie chcę nic sugerować ale nie tylko IPN na zdanie na temat wąsala: takie a nie inne
moze jesli nie wiadomo do konca czy wspolpracował czy nie to lepiej niech nie uczestniczy w obchodach zwycięstwa nad komuną a gdybym ja był prezydentem ( a wczesniej wspólpracował ) to bym chyba sobie tez wyczyscił kartotekę najlepiej o tym swiadczy ułaskawienie Słowika - nie wiem czy sprawa juz się wyjasniła czy nie ,ale skoro mozna ułaskawić mafioza to co za problem spalic kilka kartek tłumaczenie : ,,ja nie wiedziałem co podpisuję " ( chodzi o Słowika ) mnie nie przekonuje normalny człowiek jak podpisze pozyczkę jakiemuś kolesiowi to odpowiada za to co podpisał wąsal nie wie co podpisał synek ma pomrocznosc jasną - tez ciekawe co to oznacza opinie nie sa jednoznaczne jak by sie wydawało
Solidarność powinno się już dawno rozliczyć warcholili niespełnionymi ambicjami przeciwko PRL państwu niepodległemu uznanemu przez organizacje światowe za praworządną res publicae żyło się dostatnio i spokojnie mam gdzieś ich wybujałe nacjonalistyczne ambicje; kompromitowali nasz kraj i ówczesną władzę - myśmy ich o to nie prosili ale ich było na to stać, a jakże, to takie piękne i wzruszające - zagrzewające do walki pieśni Kaczmarskiego i cały ten klimat niezdrowych ambicji czemu to miało służyć??Odpowiedź jest jedna z dzisiejszej perspektywy, ale oni nie byli dalekowzroczni:biedzie nędzy uczciwych ludzi bezdomności wszystkim chorobom zgniłego ustroju kapitalistycznego
|
|