|
Obieranie Cebuli |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Był juz jakiś czas temu na tym forum opisany interes na cebuli a dokładnie na obieraniu cebuli. Czy ten interes jest opłacalny??? i jakie jest średnie przebicie na cebuli kupionej z pola od rolika a obranej i sprzedanej??? Jakie ilości musze "przerobić" w miesiącu by mieć godne zarobki???
Godnych zarobków mieć nie będziesz chyba że obierał byś cebulki w swojej własnej fabryce i robił z nich np. sosy . Mało kto będzie chciał kupić obraną cebulę od nieznajomego, każdy chce mieć cebulę odrazu obraną ale jakby kupić surową obraną cebulę to trzeba by ją umyć ponieważ mogło się coś przykleić, a tak w ogóle to warzywo bez ochrony skórki psuje się, niby mniej zachodu kupując taką cebulę a tak naprawdę więcej i więcej pieniędzy trzeba wydać. Nikt tego nie kupi i wyjdziesz z tym pomysłem na największy - .
wiem oczywiscie że to interes sezonowy.... no ale chyba w tym okresie będą godne zyski ??? Nie wiem tylko ile jest w stanie przerobić początkujący przedsiębiorca w tydzień(pracująć 5 dni w tygodniu) tej cebuli... oczywiscie jezeli maiła bym gdzie kupic to cebule do obrania
w jedną godzinę obieżesz tyle cebuli ile sprzedaż w przeciągu trzech miesięcy. W najleprzym sezonie nie będziesz miała godnych zarobków .
To nie jest dobry POMYSŁ Nikt nie będzie chciał kupować cebuli o 1 zł droższą tylko dla tego że jest obtana, ten interes nie jest rozwojowy ani ZAROBKOWY PS Będziesz musiało zjadać tę cebylę SAMA !
Całkowicie zgadzam się z przedmówcą. Tez nie sądzę, żeby to był dobry pomysł na biznes. Bardziej polecałbym chyba obieranie ziemniaków!:)
Pewnie macie racje... kiepski biznes
PS. Panie Profesor nie jestem Pani tylko Pan tak apropo... <zły>
No ale nie ma co się załamywać! Czas wymyślić inny pomysł!:)
Swiete slowa, Panie Wojtku, swiete slowa...
|
|