Witam.
Mam takie pytanie. Chcę otworzyć biznes zapewne znany już wszystkim czyli obnośna sprzedaż kanapek.
Może wydać się to dziwne ale po prostu wiem, że będę miał pewnych i stałych klientów, zrobiłem wyliczenia
i generalnie wychodzi na to, że będzie mi się to opłacać, ale do rzeczy.
Z tego co wiem z obserwacji kupowania kanapek powiedzmy w normalnym spożywczaku działa to tak, że
po prostu płacę, dostaję paragon razem z resztą i już. Ja jednak chciałbym prowadzić sprzedaż obnośną,
która polegałaby na zatrudnieniu powiedzmy 5 osób, które rano jechały by do "bazy", brały gotowe kanapki
"na pakę" po czym sprzedawaliby je w konkretnym miejscu.
No i tutaj właśnie pojawia się problem. W jaki sposób ogarnąć paragony? Ponieważ planuję taką akcję, że
każdy ze sprzedawców będzie sprzedawał kanapki dopóki nie sprzeda wszystkich (powiedzmy przydział będzie
wynosił 100 szt dziennie) czy mogę zrobić tak, że wcześniej wystawie paragony i dołączę ja podczas pakowania
kanapek tak aby klienci je po prostu dostali? Przecież nie zawieszę na szyi każdego ze sprzedawców kasy
fiskalnej.
Jako przykład podobnej problematykii mogę podać pizzerie, które dostarczają pizze na zamówienie. Czy
dostawcy mają przy sobie kasy fiskalne? Nie. Po prostu paragon jest w pudełku.
Bardzo proszę o porady i sugestie. Wiem, że temat kas fiskalnych był wałkowany, ale chodzi mi o tą konkretną
sytuację. Dzięki i pozdrawiam.