witam serdecznie!!!!przestudiowałem dość dobrze forum na temat dotacji jednak chciałbym się upewnić na 100% jak to jest ze zwrotem dotacji.
4 miesące temu przyznano mi w końcu pieniądze po dość dlugim oczekiwaniu.zarejestrowałem firme i firma dość dobrze działa.jest to interes rodzinny więc pomocą sluży mi rodzina .obecnie dostałem dość intratna propozycje pracy na umowe zlecenie .w mojej umowie z urzędem pracy w jednymz podpunktów jest napisane ze wnioskodawca ma obowiązek zwrotu w ciągu 30 dni od otrzymania wezwania przyznane mu środki kiedy : -podejmie zatrudnienie w okresie 12 miesiecy prowadzenia działaności gospodarczej.Czyli rozumiem ze skoro taki podpunkt stoi w mojej umowie to nie mogem robić nic innego oprócz swojej działaności???? a czy gdybym rozpocząl mimo wszytko prace na umowe zlecenie to firma zatrudniająca mnie zawiadomi o tym urząd pracy ????z tego co wiem to umowe zlecenie wykazuje sie tak samo jak umowe o prace .nie chciałbym oddawac pieniedzy urzedowi pracy poza tym jestem czlowiekiem ktory chche robic cos jeszce oprócz swojej działaności .z gory dziekuje za odpowiedź!!!!!