Witam.
Jest to mój pierwszy post na tym forum, trafiłem tu szukając pomysłu na własną działalność.
Forum to przeglądałem już od jakiegoś czasu ale dopiero dzisiaj się zarejestrowałem.
Mam 23 lata i pracuje jako tokarz cnc w dosyć sporej firmie produkującej sprzęt dla górnictwa (głównie hydraulika siłowa). Jestem zainteresowany rozpoczęciem jakieś działalności ale niestety nie zdążyłem nic odłożyć na koncie, więc jak by co to musiałbym wziąć jakąś pożyczkę albo uzbierać trochę grosza. Posiadam budynek gospodarczy, który aktualnie jest nieużywany.
Czytając to forum byłem zainteresowany :
2. hodowlą szynszyli
3. uprawą boczniaka
ale pierwszym pomysłem było założenie niewielkiej firmy oferującej usługi cięcia metali itp. za pomocą piły nc. + ewentualne kiełkowanie.
Pracując jako tokarz wiem, że jeżeli dostaliśmy zlecenie na jakieś bolce w ilości np. 1000 szt. to większość czasu zajmowało kiełkowanie materiału na tokarce, a przecież porządne tokarki cnc, które kosztowały któryś milion zł. nie są po to aby tracić czas na kiełkowanie.
Stąd też wziął sie mój pomysł na małą firmę, która by oferowała cięcie materiału + kiełkowanie.
Co o tym myślicie ?
Gdzieś na forum czytałem o gościu, który miał tokarkę, frezarkę i jeszcze parę innych maszyn i nie wiedział co ma z tym zrobić.
Czytając jego post zwątpiłem w mój pomysł.