Napiszcie prosze od czego nalezaloby zaczac przy otwieraniu parkingu strzezonego i ile taka inwestycja by kosztowala?
Dziekuje za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
jogin
|
Od czego zaczac przy otwieraniu parkingu strzezonego? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Napiszcie prosze od czego nalezaloby zaczac przy otwieraniu parkingu strzezonego i ile taka inwestycja by kosztowala?
Dziekuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam jogin
hej :wink:
Ja na twoim miejscu najpierw zrobilbym biznes plan (moze byc taki pogladowy- tylko na twoj uzytek). Musisz dowiedziec sie jakie sa koszta dzierzawy terenu, przystosowania go (wyrownanie, utwardzenie, podzielenia na miejsca parkingowe), postawienia slupa z oswietleniem (lub kilku), postawienie budynku w ktorym bedzie przebywal stroz. Musisz takze pomyslec o reklamie. Najlepszym rozwiazaniem beda ulotki porozklejane po osiedlu i powsadzane za wycieraczki (na allegro sa ludzie ktorzy je drukuja- latwo sprawdzic ceny) Nie wiem czy cos takiego sie ubezpiecza, warto sie dowiedziec i sie nad tym zastanowic. pozdro: Piotrek Ps: zycze odwagi i powodzenia
Witam!
Ja równiez chcem otworzyć swój pierwszy interesik jakim jest parking strzeżony. Może kolego troszkę więcej rad i wyszczególnień co do początkowej działalności, czego nie można ominąć, co powinno być ...... dzięki
|
|