|
Od czego zacząć... |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
chciałabym założyć DG i w jakiś sposób pozyskać fundusze z UE. Może wiecie od czego zacząć, znacie jakąś firmę w Szczecinie, która zajmuje się pomocą w pozyskiwaniu pieniędzy. Chciałam starać się o pieniądze z PUP, ale niestety nie mam wykształcenia w tym kierunku.
Najlepiej zacząć od poczytania działu Dotacje na forum :)
A dlaczego firma musi być ze Szczecina?
bo ze szczecina pochodze:):):) a dużo lepiej rozmawiać z kimś bezpośrednio. Wydaje mi się, że pisanie takiego wniosku zajmuje dużo czasu i kilka konsultacji.:)
A ja mam inne pytanko:
Czy dofinansowania z UE sa jeszcze dostepne w tym roku? Gdzieś czytałem na tym forum, że będą dopiero od stycznia.
niestety w tym roku nie ma już szans:(:(, w przyszłym, na rozpoczęcie działalności - dopiero w połowie roku, jak dobrze pójdzie:) mozna się starać wcześniej o środki na działalność, która już istenieje, ale jest bardzo duża konkurencja i nie masz dostępu do żadnej pomocy...ogólnie wyglada to mało zachęcająco, ale wydaje mi się, że warto próbować
No tak, ale czy Ty myślisz, że nie można dojechać na miejsce etc? Przecież spotykasz się raz na jakiś czas, w momencie gdy nazbiera się kilka kwestii. Poza tym pracujesz na mailach, telefonach, skype etc.
|
|