|
Od ilu lat można grać na giełdzie? |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
dzieki za wytłumaczenie
Siemka ja mam 15 lat ,a na gieldzie inwestuje od stycznia
tata inwestuje na gieldzie juz od 7 lat takze troszke mnie nauczyl, wczesniej gralem na wirtualnych gieldach ale to nic w porownaniu z prawdziwymi pieniedzmi w styczniu wplacilem , a raczej tata mi wplacil na konto 30k teraz mam juz 100 ale juz nie przybywa bo co zarobie na gieldzie to inwestuje w srebrne badz zlote monetki nbp takze jesli osoba ktora zalozyla ten temat naprawde chche graac na gieldzie to niech zzaczyna , marzenia sie spelniaja ps. troche glupia pore sobie wybrales na zaczynanie, ciezko ci bedzie bo ameryka doluje przynajmniej raz w tygodniu fatalnymi info, ja sam od poczatku lipca siedze na forsie, troche tylko w pazdzierniku pogralem i przed swietami ale teraz w styczniu wraam do gry na kilka tygodni bo moze byc ciekawie pozdrawiam:D o i trudno pogodzic inwestowanie ( day tradning) ze szkola tazke lepiej inwestowac, nom ale na balonach wtedy sie nie posmiga:D
Witam. Mam pytanie do El comendante,czy masz wykupiony abonament na monety,czy też w dniu emisji stoisz pod NBP.Zajmujesz sie obiegówkami? To tez dobry biznes Np.worki mennicze 1gr z 2006 roku na allegro chodziły juz po 400 zł(chodzi mi o parciaki)
Pozdrawiam
Mam wykupione 40 abonamenty w roznych firmach i co miesiac wykorzystuje te abonamenty na dodatek jak sa jakies ciekawe monetki to dokupuje na allegro, z reguly kupuje woreczki mennicze na allegro, oprocz tego jak sa jakies gratki np. arctowski i inne to sprzedaje troche od razu zeby miec kapital do inwestowania...
ps. inwestuje tez w inne monety z perla itp. itd. ale przede wszystkim w polskie a propo monet obiegowych to nie chche mi sie w to bawic bo to duzo miejsca zajmuje a nie ma czym nacieszyxc oka:D ale jak ktos nie dysponuje zbyt wielkim kapitalem to tez polecam monety obiegowe da sie na tym zarobic
To fakt, że duzo miejsco zajmuje no i troche waży taki parciak,ale zyski są wysokie,ostatnio na allegro parciak 1gr poszedł za 1136 złotych.
Niech mi ktoś powie o co chodzi z tym abonamentem na monety
niestety na abonamenty na 2008 rok to sobie juz mozesz pomarzyc bo nigdzie ich nie ma sam 2 tygodnie tem przegladalem ofert ponad 30 sklepow internetowych i firm, bo chchialem dokupic jescze pare abonamentow i nie ma nic
a z abonamentem chodzi o to: normalnie jak nie mamy wykupionego zednego abonaamentu to mmusimy stac pod bankiem caly dzien zeby dostac 1 monetke i tak trzeba stac co miesieac... ale firmy numizmatyczne sprzedaja abonamenty na monety zlote, srebrne, gny najbardziej oplaca sie ten na monety srebrne cena takiego abonamentu w zaleznosci od firmy wynosi okolo 200 zl na rok placac te 200 zlotych na rok sklep numizmatyczny gwarantuje nam ze kazda monete dostaniemy po cenie , w jakiej wyemitowalo ja NBP to sie oplaca gdyz nie trzeba stac pod bankiem, a jak kogos interesuje wieksza ilosc monet to super sprawa, bo tak to bym musial autobus ludzi podsawic pod bank zeby moc kupic te 40 sreberek ps. finansowo tez sie to oplaca wezmy np. hit arctowskiego ,badz korzeniowskiego, ktore jeszcze w dniu emisji 300 zlotych, wiec gdybym je sprzedal to juz zwraca mi sie abonament na caly rok
Witam, jestem w tym samym wieku, zaczalem od wirtualnego inwestora aby dowiedziec sie co i jak, a za 2 tygodnie sam wchodze z rachunkiem na rodzica, zastanawiam sie tylko ile wystarczy wrzucic aby to mialo jakikolwiek sens
witam cie ja też używam tego symulatora
Tylko nie zapominajcie, ze wszystkie, nawet najbardziej rozbuwodane gry wirtualne nie naucza was: ostroznosci, nie poczujecie napiecia, stresu...
bo w sumie to grajac na gieldzie wirtualnej olewasz czy zarobisz czy stracisz a co do tego ile nalezy wplacic zeby to mialo wogole sens, na to pytanie nie znam odpowiedzi, gdyz nie weim co oznacza dla ciebie sens mysle ze przynajmniej powinienes wystartowac z 5k, chyba ze nie masz tyle i masz 1000 to lepiej sie w to nie babraj lepiej zainwestuje w jakas monete trudniej stracic niz na gieldie, no chyba ze kupisz na gorce
Dobrze mówi, szacuneczek:) czuje sie zasczycony, slyszac te slowa z twoich ust:D
siema a mozesz powiedziec cos wiecej o tej zabawie w gielde tez bym sprobowal gdzie to znajde bo na tej str ciezko cos rozczytac i tam jest jakas "instrukcja postepowania"czy cos z tych rzeczy??
jesli ktos bylby zainteresowany monetami (numizmatyką) to zachecam do przeczytania TEGO POSTU mojego autorstwa :)
Ile kosztuje moneta z wyżezbieniem na niej Jana Pawał 2. Na licytacji szło by niezle zganąć .
|
|