|
Od zera do milionera - strona 7 |
Od zera do milionera
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Ciekawe...nie wiedziałem tego wczesniej... tez bym tak chciał:(
Pmysl ? znaczy nisza rynkowa czy wlasne widzi mi sie?
NIEWAŻNE CO TO JEST ... BYLE BY KASA BYŁA ;) DUŻO ;) BARDZO DUŻO ;)
ale czy wszystko da kase?
Kiedys tak, dzis.... pomysl ale czy nisza? oze tylko ciezka i swiadoma praca?
Gumamen a czym Ty sie zajmujesz zawodowo? Wykryłes jakąś nisze?
suplementy diety i sport ale chce zmienic branze - ciezko sie robi w mojej branzy, przepisy nowe i farmacja powoli wchlania ... szukam czegos w zamian na dluzej - czegos gdzie mozna sie rozwijac, czegos co ludzie kupuja dosc czesto a nie raz w zyciu
Oto jestem ...
A witaj przyszły Kanapkowy - Milionerze....
Biedni witają Bogatych ;)
Wolę być zerem z klasą niż milionerem ze słomą w butach.
Czy to wątek na temat obrzucania się epitetami ? Moze fakt brakuje tu działu piaskownica / przedszkole gdzie ludzie by się nawzajem przezywali. A przykłady są ciekawe. Dodam kilka z nich; Microsoft tez nie zaczynał jako potężna firma. Tak samo było z wieloma innymi firmami. Osławiona Nasza Klasa też miała skromne początki. Ci ludzie mieli szczęście. Trafili w odpowiednia nutę. Jest też wiele firm które były na topie ale dzięki nietrafionym decyzjom 1 czy 2 źle skończyły. Tu przykładem może być producent kiedyś synonimu kart graficznych: Voodoo firma: 3Dfx Interactive.
A co sie stało z tym 3Dfx Interactiv?
Spoko gościu, ja se tylko jaja robię i wcale nie czuję się przezywany. A jak mnie zaprosisz do piaskownicy - chętnie.
Mialo świetny pomysł ale... za wcześnie o kilka lat. Chcieli łączyć karty graficzne w zespoły 2 kart by zwiększyć wydajność. Niestety wtedy ten pomysł padł. Dziś to się nazywa CrossFire i świetnie działa. Wtedy było na to za wcześnie,
http://pl.wikipedia.org/wiki/3dfx Za moich młodych czasów kto nie miał voodoo grafy w kompie ten się nie liczył.
Optimus też kiedyś miał szanse się rozwinąć na szeroką skale a teraz co z niego zostało??.... i to dzięki komu?? w latach 80-tych wszystko się rozwijało i to był dobry okres na zarobienie dobrej kasy... teraz to tylko produkcja jakiś latających samochodów może z nas zrobić milionerów, dzisiaj jest ciężko wbić się w dobrą branże :( ale na jedzeniu można zarobić może nie miliony ale za kilka lat kto wie...:)
a co do karty voodoo to dużo gier nie chodziło pod tą kartą i nikt jej nie chciał bynajmniej u mnie tak było jakieś 8 lat temu
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|