|
Odbiór sanepidu |
Odbiór sanepidu
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
za niedługo bede miała gotowa pi zzzerie i czekam na odbior sanepidu.musze miec badanie wody,a czy musze miec ukonczony kurs sanitarny czy cos takiego???Remont lokalu był robiony zgodnie z projektem technologicznym i wedle poprawek rzeczoznawcy.wiec mysle ze nikt sie nie doczepi Z SANEPIDU :))))
Zależy od osoby kontrolującej miej nadzieję, że będzie to normalna osoba.
Każdy sanepid ma inne swoje wymogi. U nas wygląda to zawsze bardzo lightowo. Nie jest to żadna nasza znajoma a w sumie wszystko przechodzi bez problemowo. Gdy ja otwierałem swój mini bar to nawet mi tego badania nie kazała robić. Ja jej o nim przypomniałem bo wiem, że rodzice to zawsze robili, a ona coś w stylu "Czy zarobiłem już coś żeby wyrzucać pieniądze? Najpierw wyjdź na swoje, a później zrobimy" Co prawda budka jest porządna i może nie miała się nawet do czego doczepić. Ale wiem, że sanepid w innym mieście sprawdza wszystko godzinami, mierzy linijkami. znajomej z zakładzie fryzjerskim doczepili się, że ma kran o 5 cm. za wysoko i ma to obniżyć.
bedzie dobrze...do mnie przyjechały 2 panie,byłem pewny ,ze do czegos sie przyczepią,a one tylko mowiły co ewentualnie poprawic w przyszłosci i odebraly mój lokal (badanie wody te musiałem zrobic),za to w innym lokalu gdzie juz był bar dawniej i kolega otwierał pizzerie to nawet za duzo nie mówiły tylko podpisały protokół bo skoro one "juz odbierały ten lokal to jest dobrze"
daj znać jak będziesz po. Ja dopiero dostałem zgodę na adaptacje lokalu:) Jak tylko będziesz mogła napisz czy cos było nie tak ew o jakiś dziwnych przepisach z którymi się spotkałaś
OK NIE MA SPRAWY.TYLKO POWIEM TAK SZCZERZE ZE OTWARCIE WŁASNEGO INTERESU JEST BARDZO PRACOCHŁONNE.ZEBYM WIEDZIAŁA ZE TAK BEDZIE TO BYM ZACZEŁA JUZ W ZIME Z URZEDAMI WALCZYC.
BO POWIEM SZCZERZE ZE JAK NIE MA JAKIES ZGODY TO Z DRUGA RZECZA NIE MOZNA RUSZYC I TAK SIE STOI W MIEJSCU Z ROBOTA. ALE MYSLE ZE JEST JUZ Z GORKI I CO ZLEGO TO JUZ ZA MNA. A TAK WOGÓLE TO CZY MOGE ZACZAC INTERES I NIE CZEKAC NA ZGODE SANEPIDU??? MOZE WCZESNIEJ ZŁOZYC WNIOSEK PRZED OTWARCIEM FIRMY. CIEKAWE CZY MOZNA TAK CO???? POZDRAWIAM WSZYSTKICH.PA
U mnie pozwolili mi otworzyć przed (wręcz kazali). Przyszli w drugim dniu. Tyle, że już tam wcześniej było mini bar. Ale jak rodzice otwierali i były to nowe obiekty to zawsze najpierw sanepid. No ale wszystko zależy od babki która będzie tobie odbierać. Powodzenia!
Generalnie jest tak że lokal możesz otwierać dopiero po odbiorze przez wszystkie służby. Ostatni oczywiście sanepid. Z chwilą gdy wydadzą pozytywną decyzję możesz zacząć działać
W moim przypadku Sanepid i Staraż Pożarna na samym początku. Później Nadzór Budowlany i na końcu to mogłem dopiero o zezwolenie na sprzedaż alkoholu się starać.
oj vinni tak cie lubie kolego ale cos sciemniasz.bo u mnie zadnej strazy i zadnych bhp nie trzeba,nie wiem o co chodzi ale ja o tym nie słyszałam i dziwi mnie to co mówicie.pozdrawiam.
Straż raczej konieczna. Tak jak elektryk i kominiarz
Eeee nie mam powodu żeby ci ściemniać. Lokal gastronomiczny to lokal użyteczności publicznej i kontrola PPOŻ musi być. Gdy architekt projektował lokal i klatkę schodową to jeden z egzemplarzy powędrował do Komendy Wojewódzkiej Państwowej Straży Pożarnej, która wysłała swojego rzeczoznawcę, ten nakazał nanieść jakieś poprawki. A później to kontrolują. Tak przynajmniej było u mnie :) Pzdr
u mnie kontroli nie bylo ze strazy ani odbioru,po prostu zakupiłem kilka gasnic ,naklejek o wyjsciu ewakuacyjnym i to by było na tyle,
Kontrola straży pożarnej koniecznie musi być i to nie tylko przy otwieraniu biznesu jak gastronomia. Wszelkie warsztaty, hotele itp, wszystko trzeba przejść ;). Nie ma nic hop siup :) pozdrawiam.
Witam
Pytanie nr 1 czy lokal gastrononomiczny może byc uzykowany przez 2 firmy?? tzn. chodzi mi tu o sanepid Pytanie 2. Czy mając juz odbiór sanepidu nasze wyroby np ciastka muszą byc poddane jakiemus badaniu/kontroli przed sprzedaża??
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Odbiór sanepidu": - mały sklep, odbiór sanepidu (wysokość lokalu) - czy otwierając warzywniak potrzebny jest odbiór sanepidu? - projekt dla sanepidu - Odmowa z sanepidu - Wymogi sanepidu
• Strona 1 z 1
|
|