Witam .
Jestem kobietą i chcę otworzyć firmę budowlaną .Staram się o dotację z UP . Moim problemem jest to , że nie posiadam żadnych formalnych kwalifikcji w tym kierunku , ale planuję zatrudnić pracownika , którego już zresztą znalazłam . Jest to fachowiec w tej dziedzinie , z bardzo dobrą opinią . Już w tej chwili posiadam dwie przed wstępne umowy . Jedna na budowę domu , druga na remont . Niestety pani z UP powiedziała mi , że przez brak kwalifikacji , mogę dostać odmowną decyzję . Czy istnieje jakiś zapis na mocy którego odrzucane są takie wnioski ? To nie jest tak , że zerwałam się z choinki i nie mam zielonego pojęcia o tej branży . Mam . Przez 7 lat nieformalne (w zamian za nie płacenie niektórych rachunków ) prowadziłam firmę swojego taty . Zajmowałam się reklamą , zdobywaniem zleceniodawców , byłam odpowiedzialna za kontaktu z Zusem , US , bankami , zamawiałam materiały budowlane i nie raz byłam na budowie .
Na samą myśl , że przez brak kwalifikacji mogłabym dostać odmowną decyzję , strasznie się denerwuję .
Dodam jeszcze , zWitam .
Jestem kobietą i chcę otworzyć firmę budowlaną .Staram się o dotację z UP . Moim problemem jest to , że nie posiadam żadnych formalnych kwalifikcji w tym kierunku , ale planuję zatrudnić pracownika , którego już zresztą znalazłam . Jest to fachowiec w tej dziedzinie , z bardzo dobrą opinią . Już w tej chwili posiadam dwie przed wstępne umowy . Jedna na budowę domu , druga na remont . Niestety pani z UP powiedziała mi , że przez brak kwalifikacji , mogę dostać odmowną decyzję . Czy istnieje jakiś zapis prawny na mocy którego odrzucane są takie wnioski ? To nie jest tak , że zerwałam się z choinki i nie mam zielonego pojęcia o tej branży . Mam . Przez 7 lat nieformalne (w zamian za nie płacenie niektórych rachunków ) prowadziłam firmę swojego taty . Zajmowałam się reklamą , zdobywaniem zleceniodawców itd.
Dodam jeszcze , że ja naprawdę chcę prowadzić tą firmę , a nie zamykać po roku czasu , tylko jak im to udwowodnić ?
Pozdrawiam .