|
Odpowiedz na wszystkie pytania dotyczące % cła |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
wewnątrz unii nie ma cła...
Dzięki piękne-to bardzo dobra wiadomość-miałem wątpliwości co do tego.
Zadam swoje pytanie w tym watku bo na forum nie uzyskalem odp
Jakie jest prawdopodobienstwo nalozenia cla badz vatu ? Poczytalem troche na forum odnosnie importu z USA, jednak nigdzie nikt nie napisal jakie jest prawdopodobienstwo ze paczka np z elektornika przejdzie nieruszona np jako prezent ksiazki czy zabawki ( towary za ktore nie ma ani cla nia vatu ) Nie chce mi sie wierzyc ze celnicy sprawdzaja kazda paczke czy jest w niej dokladnie to samo co jest napisane ze ma byc :) Jedna paczka na 10 na 100 na 1000 ????? Z gory dziekuje za pomoc !
Witam
mam inne pytanie- bede zamawial cos z Azji w duzej ilosci- bede to zamawial na firme bo jak wiadomo na osobe prywatna mozna tylko okolo5 sztuk danego produktu moje pytanie jest wlasnie takie- jak dokladnie podac i co do wysylki i faktury firmie sprzedajacej aby celnicy sie nie czepili iwiedzieli ze paczka jest na firmę a nie oosbę prywatna i aby takowa ilośc przeszla przez odprawę celną proszę o odpis
witam, czy przy imporcie telefonow komorkowych z wielkiej brytani do polski jest clo albo jakies inne oplaty zwiazane z importem? z gory dziekuje za odpowiedz
jakie jest cło na towar z Chin :
telefony kom. konsole ps3 xbox ? akcesoria komputerowe i czesci
Witam. Zamierzam kupić na ebay-u, kilka opakowań napoju gatorade, czy muszę płacić cło od mojego zakupu? P.S. czy jest jakaś lista towarów objętych cłem i podatkiem vat przy sprowadzaniu z USA,
Witam,
Czytam posty i jestem zdziwiony kilka postów wyżej pisze ze na towaru w UE nie ma cła, a kolejna osoba zadaje to samo pytanie. Proponuję dzwonić do UC i zapytać jeżeli jeden z drugim nie umie czytać.
Proponuję zaglądnąć jeszcze tutaj https://www.celina.krakow.uc.gov.pl/kal ... /index.jsp , jeżeli nie znasz kodu towaru wystarczy zapytać swojego kontrahenta.
witam.
przejzalem cale forum,i nie znalazlem odp na nurtujace mnie pytanie: czy chcac importowac towary typu telefony kom. pendrive karty pamieci itp, musze posiadac jakies zezwolenia lub ;icencje ?? tzn. znalazlem watek ze przykladowo oryginalne np nokia wymaga tego. wiec z kad to zdobyc jakie sa szanse na zdobycie tego no i mniej wiecej w jakiej cenie to jest?? oraz czy takie same wymogi maja przykladowo sandisc i kingston?? prosze o jak najwieksza liczbe informacji. z gory dziekuje
Witam.
Czy zamawiając z eBaya np 10 niby markowych t-shirtów z Tajwanu zostane obciążony cłem?
Witam, jakie jest cło jeżeli chciałbym importować z Egiptu specjalny tytoń do shishy ( niemylić z takim zwykłym do papierosów)??
Mam takie pytanie i czekam na szybką odp. Otóż zamawiając towar z Chin na kwotę 5 000 zł przyszło mi co trzeba tylko na fakturze jest 1000 zł i od tego zostało nalicozne cło moje pytanie brzmi czy urząd skarbowy podczas kontroli wykryje że przez bank posszedł przelew na 5000 do chin a ja zaplaciłem tylko cło od 1000 zł i czy jest za to kara bez mojej prośby jakiś kontrahent z chin zaniżył fakture na 1000 zł dodam tylko??????
Odwiedz strone oazazakupow-kropka-pl tam mozecie dowiedziec sie ile co w stanach kosztuje i ile by was to w sumie kosztowalo z przesylka i clem. Pozdrawiam
Obawiam się tylko jednego; kraj który jest w samym centrum UE, mający ogromny potencjał ludzi inteligentnych stwarza problemy tak importerom jak i eksporterom. Często na ebay można znaleść regółkę "We are not ship to Germany and Italy", w niemczech ma to się zmienić w grudniu. A co się zmieni w Polsce ?, mogę się założyć, że powstaną nowe miejsca pracy w urzędach celnych i skarbowych, na które całe społeczeństwo będzie słono bulić. Mam zamiar dodać do księgi Gunessa fakt, kiedy pierwszy urząd skarbowy w Polsce wybudują na wsi. I o tym fakcie proszę mnie niezwłocznie poinformować.
|
|