|
Odpowiedz na wszystkie pytania dotyczące % cła - strona 3 |
Odpowiedz na wszystkie pytania dotyczące % cła
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Koszty związane z zaangażowaniem czasu, personelu (lub Ciebie osobiście) i pieniędzy. Po drodze jeszcze natrafisz na inny rodzaj kosztów (lub raczej "strat"), tj. kosztów nauczki. Nauczysz się jak nie nabierać zaufania do tych, którzy takie zaufanie wzbudzić chcą w Tobie. A jak ich odróżnić od tych dobrych? - zapytasz. Oto moja recepta
Jak wygląda sprawa ze sprowadzaniem nowych cześci samochodowych ze sklepów internetowych lub ebay.com oczywiście chodzi o import z usa. Jak wygląda sprawa z cłem i podatkiem w przypadku gdy paczka ma przyjść na osobe prywatną lub firme? Jest jakaś różnica?
czesc! a ja chciałem zapytac czy na biżuterie w obrebie unii europejskiej jest clo,i wszystkie sprawy z tym zwiazane
Czy samodzielna odprawa celna jest bardzo skomplikowna? Czy mógłby to ktoś opisac? A może korzystniej zlecić to agencji celno-spedycyjnej?
Witam
Zakupiłem 3 telefony z Chin Urząd celny w Warszawie zakwestionował przesyłkę Przesyłka jest prywatna ja jestem osoba prywatna firma dhl która jest odpowiedzialna za przesyłkę udzieliła mi pierwszej informacji po 7 dniach gdy już przesyłka była w Polsce Czy może ktoś wie co tu się dzieje Jakie mam podjąć kroki co zrobić z przesyłką Pozdrawiam
Witam mam pytanie!!
Jesli jestem osoba która nie prowadzi działaności gospodarczej a chce sprowadzić cokolwiek z chin to czy wobec tego nie bede miał problemów przy załóżmy 1000 koszulek (nie orginalnych)?? Urząd skarbowy bedzie mnie pewnie czekał i od całości podatek ale ile? i czy mogą mi to zabrać na granicy? Jeśli ktos o tym wie proszę napisac na pv jestem juz bliski zamówienia towaru!! Dziekuje i pozdrawiam
powinniscie utworzyc watek pt.
Jak uzywac google ? Jak zadawac te same pytania ? Jak oszukać urząd celny i skarbowy ? I jakie jest prawdopodobienstwo ze nikt sie nie kapnie i sie na tym dorobie ?:D
Witam
jak w takim razie dobrac kod dla: Zabawek Butow Dresow Ubran dzieciecych
Jesli te koszulki beda "nie oryginalne" czyli tzw. "no name" to nie ma problemu. (tzn nie wiem jak co do ilosci), ale jesli to beda podrabiane towary to ich nawet nie zobaczysz na oczy, gdzyz takich towarow nie mozna sprowadzac. Ja osobiscie mam takie drobne pytanie. Czy jesli zamawiam cos z chin poprzez ebay, w dosc malej ilosci sztuk (ok 2-3)na wlasny uzytek, to jak wtedy wyglada sprawa oclenia danego produktu. Chodzi tutaj dokladnie o sprzet fotograficzny, lampy błyskowe itp. Pozdrawiam wszystkich!
Od kiedy na osobe prywatna mozna sprowadzic okolo 5-ciu sztuk ??
Dzień Dobry,
Mam zamiar sprowadzić ze stanów zjednoczonych 20 UŻYWANYCH komputerów PC, mam już wybranych kilka ofert, które wydają się być atrakcyjne. Chciałem się dowiedzieć czy przy zakupie UŻYWANYCH komputerów (bez fabrycznych opakowań, gwar. producenta itp), Jestem zobowiązany opłacić Cło, Vat, ew. podatek recyklingowy?(o ile coś takiego istnieje, bo nigdzie prócz w postach nie znalazłem informacji na ten temat). Na różnych forach spotkałem się z najróżniejszymi wersjami i samemu już nie wiem, która z nich jest prawdziwa. Dlatego bardzo proszę osoby, które mają do czynienia z importem z USA o konkretną odpowiedź. Pozdrawiam.
mam zamiar sprwadzac towar z chin i teraz pytanie,...
towar X kosztuje 100zł 200szt towaru X kosztuje odpowiednio 200x100zł =20.000 i teraz - co jeszcze muszę doliczyć jakie opłaty [ procz transportu ] ktore dodam do ceny koncowej zamowionego towaru vaty?cła? akcyzy? ile tego jest nie mam zielonego pojecia o tym - czy ide na latwizne - tak... mam pomysl na biznes ale nie lubie sie bawic robota papierkową ani teg typu sprawami wole miec od tego ludzi kompetentnych, poki co chce sie dowiedziec czy to w ogole oplacalne dla osoby ktora nie robi zamowien powyzej miliona zielonych tylko lokuje nie za duzy kapital z checia zarobienia czegokolwiek
Mam takie pytanie i czekam na szybką odp. Otóż zamawiając towar z Chin na kwotę 5 000 zł przyszło mi co trzeba tylko na fakturze jest 1000 zł i od tego zostało nalicozne cło moje pytanie brzmi czy urząd skarbowy podczas kontroli wykryje że przez bank posszedł przelew na 5000 do chin a ja zaplaciłem tylko cło od 1000 zł i czy jest za to kara bez mojej prośby jakiś kontrahent z chin zaniżył fakture na 1000 zł dodam tylko??????
....niestety wykryje...i to nie tylko US ale dział powtórnej kontroli urzędyu celnego. Proponuje złożyć pismo i poprosić o naliczenie z wyższej kwoty . sławek -
Napewno koszty związane z działalnością firmy ....ale ja głupi jestem więc może się mylę
tyle to ja tez umiem policzyc... chodzi mi o oplaty samego towaru, jego oclenia , jego sprowadzenia... wszystko + - ... w zalozeniu ze bedzie to dajmy na to jedna paleta danego towaru.
chcialbym poznac cene wyjściową jaką bedę musial zapłacić oficjalnie za towar... bo to ze on w chinach kosztuje 20.000 to jedno ale w polsce moze po policzeniu wszystkiego kosztowac 30.000 chcialbym poznac metody liczenia tego wszystkiego na czym to polega.
Sprawdź również podobne tematy:
- Pytania dotyczące zakładania jednoosobowej DG
- Pytania dotyczące wyboru podatku - Nietypowe pytania dotyczące założenia firmy - Odpowiem na wszelkie pytania dotyczące importu z Chin - Katalog Reklamowo-Firmowy - pytania dotyczące konta firmoweg - Kto zna odpowiedz? - Liczę na odpowiedź - Ile ZUS ma czasu na odpowiedź na pismo? - Krótkie pytanie - króka odpowiedź Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|