|
Odswiezanie mieszkan |
Odswiezanie mieszkan
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich jestem tutaj nowy wiec prosze o wyrozumialosc. Otoz z kumplem znamy sie troche na remontach i wymyslilismy zeby kupic mieszkanie o niskim standarcie zniszczone lub zaniedbane po jak najnizszej cenie nastpenie je odnowic, nowe okna , posadzki lazienka i kuchnia , pokoje pozostawic puste otynkowane i pomalone . i odszedac po wyzszej cenie. Ciekawi mnie czy damy rade zarobic tzn czy zworcva nam sie koszty remontu doposazenia mieszkania no i zeby nam troche zostalo na reke. oczywiscie w miarte mozliwosci kupowalibysmy wiecej mieszkac mam nadzieje ze spirala by sie nakrecala co o tym myslicie ?
Jeśli siedzicie w temacie to sadze że może się to udać jednak im mniej wspólników tym lepiej skoro macie się dzielić kasą.
Przy zakupie mieszkań pamiętajcie o szukaniu takich z jak najlepszym położeniem aby gdzieś się nie zablokować z kasą bo jednak wybór teraz jakiś jest.
Cześć, To, że jesteś nowy nie znaczy, że mamy być wyrozumiali. To żaden argument ;) A tak konkretnie to uważam, że pomysł niezły chociaż trochę ryzykowny, bo to już nie chodzi o same remontowanie co o ceny mieszkań. Możecie więcej zarobić lub więcej stracić. Musicie więc orientować się w nieruchomościach bardziej niż w pracach budowlanych. A przecież budowlanka to dobry kawałek chleba, jeżeli ma się własną firmę, więc nie rozumiem po co takie zabawy :P Pozdrawiam
Oprócz tego trzeba znać aktualne trendy i mody w zakresie wykończenia mieszkań. Oczywiście ważne jest też jakie lokale chcecie kupić: czy kawalerkę dla studentów czy 5 pokojowe mieszkanie w atrakcyjnej dzielnicy ale starym budynku. Pomyślcie nad tym kim jest docelowy klient.
A może warto nawiązać współpracę z jakimś biurem nieruchomości albo urzędem miasta, komornikiem (oni odbierają mieszkania w najgorszym stanie)...
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|