|
Odszkodowanie na Podstawie słowa meilowego |
Odszkodowanie na Podstawie słowa meilowego
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Czy jest cos takiego jak uzyskanie odszkodowanie na odstawie słowa meilowego ???
Co to jest słowo mejlowe?
Pytaj sie mnie, a ja Ciebie.... Jakiś ćwok mi napisał na e-mail bo chcialem wstepny projekt loga a po pozniejszym go mi przedstawieniu zrezygnowalem nie naruszajac reulaminu aukcji oraz przebiegu zamowienia... To jego ból ze nie chcial abym najpierw kupił usluge na allegro a pozniej wykonal wstepny projekt loga.
Skoro umówiliście się (meilowo, słownie, telepatycznie) to umowa jest zawarta. Jeśli nie to jej nie było.
PS. Ćwok to słowo raczej nei na miejscu.
czyli moze sie domagac odszkodowania na podstawie maila ??
Czy można na podstawie mejla wnieść pozew o rozwód? Napisałem, zależy co było w majlu. Jak filmik youtube gdzie Bush unika zderzenia z butem to raczej nie, jak umowa na wykonanie loga to tak.
No ok, ja mu napisalem aby wykonal wstepny projekt, przeslal mi ten projekt ale napisalem mu ze chce porownac z innymi wykonawcami a nastepnie dam mu odpowiedz, a ten dzisiaj mi pisze ze na podstawie maila bedzie sie domagal odszkodowania tym bardziej ze wczesniej nic o tym nie wspominal jedynie napisal ze jest niezadowolony z tego choc polecal mi jego logo. W jaki sposob moge wyjsc z tego ??
Czy w rozmowie padło magiczne słowo "umowa stoi, zamawiam"? Czy była mowa o kosztach projektu?
On ma prawo Cię obciążyć kosztami projektu tak samo i tym masz prawo tych kosztów nie uznać. Jeśli on zechce z tą sprawą iść do sądu to z pewnością wygra, lecz czy pójdzie jest mało prawdopodobne.
Wyslalem Ci przebieg rozmowy na PW.
Jesli pójdzie do sądu o 70 zl to cos z nim nie tak.... A w e-mailach nie bylo mowy o zadnej kwocie ktora mam zaplacic tym bardziej ze na allegro tego nie kupilem i nie ma tej aukcji juz.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Odszkodowanie na Podstawie słowa meilowego": - Jakie to słowa? :) - WordPress a słowa kluczowe - Słowa trudne do wypowiedzenia, gdy jesteś pijany - Faktura Vat na jakiej podstawie? - biuro nieruchomosci na podstawie frenchisingu:))
• Strona 1 z 1
|
|