|
Odwieszenie DG |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Czy odwieszajac DG po 8-miu latach moge liczy na stawke ZUS 300 zl i czy korzystajac z pomocy brata musze go zatrudnic - zajelabym sie handlem - brat jest platnikiem KRUS.Pozdrawiam
Widze ze niebardzo sie Forumowicze orientuja w tych sprawach ......Ale ufajac ze jednak ktos mi podpowie, chce rozszerzyc pytanie ......Poprzednia dzialalnosc jest zupelnie zkasowana(majatkowo) pozostala tylko nazwa czy odwieszajac GD moge przekazac ja mojemu mezowi (byla wylacznie na moje nazwisko)
brat moze z tobą jedynie współpracowac ,zakładajac dg
bedąc w KRUS bedzie płacił dodatkowo 50 % stawki czyli około 125zł na kwartał moze pozostac na krusie do czasu az jego podatek nie przekroczy ok 2500zł potem zus warunek podstawoy : musi byc na krus od 3 lat męzowi działalnosci nie da rady przekazać masz rejestracje na osobę fizyczną ,podejzewam wiec nie da rady
Dzieki wielkie KOLOMBO.....Wiedzialam ze jezeli wkroczysz na Forum to wesprzesz swoja rada...Jak dobrze ze Cibie mamy.......wiec powiedz mi ,,qrde"jeszcze co bedzie z moja stawka ZUS..bede placila jako nowicjusz te 300 zl?...Pozdrawiam
chyba muszę cię zmartwić
nie mam pweności ,ale na nowicjusza to bym nie liczył przeciez działalność była ,tylko zawieszona wątpię zeby mozna było w związku z tym płacić obiżony zus ale to nie jest oparte na wiedzy a jedynie na przemysleniach to nalezy sprawdzic w zus co wazne warto sprawdzić czy przy zawieszeniu działalnosci wyrejestrowałas sie w zusie
OK......dzieki
|
|