|
Odzież dla nietypowych osób |
Odzież dla nietypowych osób
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
mieszkam w 60.000 mieście, oddalonym od Katowic jakieś 40 km. Chciałabym zająć się sprzedażą ubrań dla typowych inaczej - tzn. osób puszystych (od rozm. 44) i ewentualnie nietypowo wysokich lub niskich osób. Wiem, że takie osoby mają trudności z zakupem odpowiednich ubrań ale nie wiem do końca jak się za to zabrać. W moim mieście jest kilka (około 4, 5 sklepów z odzieżą dla puszystych). Nie może to być odzież droga, bo w moim mieście takie sklepy nie mają raczej racji bytu. Może ktoś zna adresy hurtowni w których można by się zaopatrzyć w okolicy z naprawdę ładnymi, tanimi, młodzieżowymi ubraniami? Czy kapitał 15.000 wystarcza? Na co zwracać uwagę w hurtowniach, na jakich zasadach to wszystko działa - nigdy nie zajmowałam się handlem odzieżą - proszę o jakieś porady i wskazówki :)
Dlaczego nikt nie myśli o nietypowych w rozmiarze 34? Często są sklepy z odzierzą dla nietypowych puszystych, ale o drobnych ludzikach wszyscy zapominają. Ja nosze własnie rozmiar 34, ale znajdę takowy w co setnym sklepie.
Witam
Co do kapitału, to niestety Ci nie podpowiem, ale wydaje mi się że myślenie o hurtowniach w tym przypadku niejest korzystne. Po pierwsze - trudno będzie Ci znaleźć hurtownię z taka odzieżą - przecież gdyby było ich w brud, nie byłoby problemów z zakupem dużych rozmiarów. Poza tym - w Polsce pokutuje tendencja że duże osoby powinny ubierać się na czarno (albo w duże wzory) i najlepiej w luźne worki. I takie paskudztwa najczęsciej spotkasz na hurtowni. Bardzo trudno jest ubrać sie dużej 20-30 latce, ale takich ciuchów jakie by sie sprzedawały IMHO nie znajdziesz na hurtowni - zastanów sie czy nie lepiej byłoby zlecać ich szycie. Nie wiem jak jest u Ciebie, ale w Krk ciuchy dla dużych - to albo sklepy z czarnymi workami z bizu, albo sklepy z sukienkami za 999 zł - nisza więc jest ogromna, bo dużych kobiet całe masy... Pozdrawiam i powodzenia
Mógłbyś do tego sprzedawać spodnie o długości nogawek poniżej 30 cali.
Niestety wszystko co sprowadzają jest dłuższe trzeba albo skracać (co psuje fason) albo kupować zagranicą.
Dzięki za podpowiedzi. Zdaję sobie sprawię, że jest to nisza, wiem jak trudno kupic coś fajnego za przyzwoitą cenę, dlatego temat mnie zainteresował. Myślałam o zatrudnieniu dobrej krawcowej, ale to jakby biznes się już trochę rozkręcił, żeby nie generowac zbyt wysokich kosztów już na początku. znam wiele osób, które maja trudności z kupnem ubrania bo są bo ich wymiary odbiegają od standardu - są za mali, za wysocy, za szczupli, za grubi. Myślę że taki sklep miałby rację bytu, dlatego myślę o czymś takim. Znalazłam adresy wielu firm oferujących duże rozmiary ubrań ale na ogół nie wyglądają one atrakcyjnie, a mnie chodzi głównie o ubrania młodzieżowe i dla kobiet młodych. Znalazłam tez adresy z ekskluzywną odzieżą w większych rozmiarach, ale albo ceny są zabójcze albo hurtownie znajdują się o 600 km ode mnie :) Zobaczymy jak to się dalej rozwinie. Szperam dalej :)
A co z osobami które mają różne rozmiary w talii i biodrach? Jest jeszcze trak, że kobiety (nie wiem jak z mężczyznami) mają inny rozmiar ubrania od talii w górę i inny od talii w dół?
Jest to rzeczywiscie dosc duza nisza, ale problem jest w tym, ze wszyscy, ktorzy chca ja zapelnic mysla, ze powinni sie zajac sprzedaza "ubran dla puszystych". Puszysci nie chca sie ubierac w takich sklepach, oni po prostu chca wejsc do normalnego sklepu odziezowego i znalezc tam takie same ubrania jak dla ludzi w rozmiarze 38, tylko nieco wieksze. Ja otwieram swoj sklep w czerwcu i mam zamiar sprzedawac ubrania w dosc zroznicowanych rozmiarach. Tak poza tym, szycie ubran wcale nie musi byc kosztowne, wystarczy miec tylko ciekawe pomysly. Jesli chcecie zobaczyc jakiego rodzaju beda to ubrania zapraszam na nasza klase, konto Nowy Sklep Odziezowy W Kozienicach (bez polskich znakow).
Witam,
ja jestem taką nietypową osobą - wysoką, szczupłą 183 cm i rzeczywiście mam problem z ubraniami, ale nauczyłam się z tym żyć, tzn. wiem w jakich sklepach można kupić coś co będzie na mnie pasowało: Madonna, Zara, Reeserve... Oczywiście jest tak, że nie mogę kupić wszystkiego co mi się podoba, ale w sumie ubieram się modnie. Z krótkimi rękawami i nogawkami oczywiście nie ma problemu - zawsze prasują, a pozostałe części garderoby kupuję z zapasem, czyli jak coś znajdę co pasuje i jest modne to kupuję od razu. Największy problem mam z obuwiem, rozmiar 42 mogę znaleźć tylko w Deichmann'ie, ale i tam zdarzają się na prawdę fajne buty, produkowane hurtowo, ale i tanio :) Chociaż brakuje mi w sklepach mojego rozmiaru to nie do końca wierzę w twój sklep... Dlatego, że ludzie podobnie jak ja nauczyli się, w których sklepach mogą znaleźć coś konkretnego, przyzwyczaili się a odzwyczaić ich może być ciężko :)
Witam
Pomysł uważam za bardzo dobry, sam jestem bardzo nietypowych rozmiarów ponieważ uprawiam kulturystykę. W moim mieście (ok 120 000) nie ma żadnego sklepu, w którym znalazłbym coś dla siebie. Jedyną rzeczą jaką mogę sobie kupić w sklepie jest sportowa bluza i to jeszcze nie każda. Ale chyba nie każdy chce i może w takim stroju chodzić na co dzień. Wielu moich znajomych ma taki sam problem z doborem garderoby. Brakuje min. spodni na kogoś z dużymi udami, swetrów na szerokie barki i niezbyt duży brzuch, koszul (ja mam tylko z krótkim rękawem a i te są za małe). Wszystko szyte jest na standardową budowę ciała. Moim zdaniem to ogromna nisza, która znalazłaby wielu klientów, z tym że oferowane rzeczy musiałyby być wzorowane na obecnie panujących trendach i przeznaczone do noszenia na co dzień. Sam chętnie ubierałbym się w takim sklepie i myślę że klientów by na pewno nie zabrakło. Pozdrawiam
W Białymstoku jest taki sklep połączony z zakładem krawieckim. Szyją modne stroje za rozsądną cenę i chyba nie najgorzej na tym wychodzą a ponieważ jest on obok innych sklepów tego typu (z ubraniami), jest ok.
tanio sprzedam domene internetową XXLsize.pl -> na sklep dla puszystych
Salon Mody XXL - odzież dla puszystych (PRODUCENT)
Witam serdecznie, zapraszam Panie do naszego sklepu internetowego salonmodyxxl, w którym oferujemy odzież dla puszystych. Jako jedyny w Polsce sklep internetowy oferujemy odzież xxxl (od rozmiaru 44 aż do 64). Wiele konkurencyjnych sklepów reklamuje się hasłem "odzież duże rozmiary", choć często proponują ubrania tylko do rozmiaru 54, 56. Natomiast tylko w naszym salonie można nabyć kompletną garderobę (odzież i bielizna xxxl) w wyjątkowo atrakcyjnych cenach - cenach producenta, bez pośredników. Sklepy i hurtownie zachęcamy do dokonania rejestracji z opcją "będę kupować na firmę", a wówczas widoczne będą ceny hurtowe. Serdecznie zapraszamy
Sprawdź również podobne tematy:
- Odzież dla osób puszytych
- Sklep z obuwiem o nietypowych rozmiarach - Produkcja nietypowych swieczników z drewna czy warto? - Szukam producenta bielizny nietypowych rozmiarow - Poszukuje wszystkiego o NIETYPOWYCH WZORACH LINII PAP - Międzynarodowy przewóz osób BUS 20 osób - Transport osób busami do 9 osób - ODZIEŻ DLA DZIECI ODZIEŻ DZIECIĘCA Z ANGLII IRLANDII UK UE - Odzież robocza, odzież reklamowa - Cło Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|