|
Odzież używana |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
witam wszystkich,mam pytanko do was.marze o zalozeniu sklepu z odzieża uzywana tylko nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac,chodzi tu głównie o dostawy ciuchów,podkreslam ze mnie intreresuja tylko jakies porzadne ubrania a nie jakies szmaty.moze znacie jakiego dobrego importera ciuchów,slyszalem ze z anglii sa najlepsze,czekam na podpowiedzi od was,pozdrawiam wszystkich
nawet na allegro w odpowiednich działach sie takie firmy ogłaszają - ceny jak tak liczyłem to bardzo konkurencyjne
Jestem z tej samej okolicy co ty bo z andrychowa i tez mysle o otwarciu ciucholandu.moze razem cos wykombinujemy?
Ja zajmule sie od ponad 2 lat odzieżą użyaną,jest to mały lokalik 25mkw.Na początku odzież kupowałam u hurtownika,u siebie w mieście,z biegiem czasu zaczęłam sama sprowadzać odzież z Niemiec.Niestety powiem ci kochanie iż to ciężka praca,ponieważ oprócz sprowadzenia musisz jeszcze przesortować tą odzież.
Z Odzieży,czy to osobiscie sprowadzonej czy tez zakupionej u hurtownika zawsze odchodzi ci jakiś procent,np kupując 500kg,po przesortowaniu może ci odpaść 25%,czasem 30%,a nawet do 50%.To wszystko zalezy jak trafisz.Bo tak naprawde niezależnie gdzie,kupujesz kota w worku!!!!!!!! Z odziezy sortowanej odchodzi ci mniejszy procent,ale więcej kosztuje za kg.
Heja!
Ja też się od niedawna zajmuję sprzedażą odzieży używanej. Osobiście na początek polecam kupować towar, który przedają hurtownie i importerzy odzieży z Zachodu. Przykładowa hurtownia: odzieży używanej - Omegatrade. Tam się zaopatruję i jest b. fajnie! bez wątpienia plusem jest to, że odzież jest sortowana, poza tym towar jest wywieszony (wieszaki), więc mozna sobie to wszystko przejrzeć. Pozdrawiam
Odzież używana na wieszakach to dość duży koszt. Ale jak ktoś woli odzież z zachodu i odzież na wieszakach to spoko, ja kupuje w hurtowni odzieży używanej AFIX (www,afix.com,pl) oni mają odzież z Wielkiej Brytani i działają głównie na terenie Polski Północnej. Pozdrawiam użytkownika sylwik ;)
Użytkownik sylwik - a wlasciwie użytkowniczka sylwik dziekuje za pozdrowienia i rowniez je przekazuje z puszczeniem oka ;)
a ma ktoś z was jakieś kontakt hurtowni z anglli bądz z irlandii
jeśli szukasz pewnego dostępu do odzieży używanej po dobrych cenach napisz do mnie,
a dla mnie zarowno sylwik jak easy to zwykle podstawiacze reklam ;)
Witam wszystkich!
Myśle o hurtowni odzieży używanej, albo jakims większym sklepie... Czy moglibyście poradzić jak sie do tego zabrac? Chodzi mi głownie o import odziezy - jak znalezc dostawców za granicą, skąd najlepiej wozic i co z transportem? Oczywiście chodzi mi o sprawdzone miejsca z dobrym towarem, niesortowanym...i ogolne rady...co i jak...jak Wam sie zyje w tym biznesie... Pozdrawiam
Witam serdecznie. Chcę otworzyć sklepikz odzieżą używaną, mam bardzo dobre dojście za granicą i teraz mam pytanie do osób prowadzących ten interes- co po sprowadzeniu takiej odzieży należy zrobić, gdzie, lub jak ją zdezynsekować?
Witam
Interesuje mnie kontakt z osobami ktore prowadza sklep z odzieza uzywana z niemiec:) Bardzo prosze o kontakt email andrej47@wp.pl GG 8478350 ps. Prosba dotyczy zakupu pewnych rzeczy (tzw interes)! pozdrawiam
Tomula dezynfekcji naogół się dokonuje jeszcze na miejscu, robi to sprzedawca, powinien wydać Ci zaświadczenie o dezynfekcji :]
Wysokiej jakości odzież używana ze zbiórek typu door to door.
Szczecin 508340203 jakszuk@wp.pl
|
|