|
Odzież z Turcji |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czy opłaca się sprowadzać odzież z Turcji kupując ją tam za małe pieniądze i sprzedając w Polsce w centrum handlowym jako eksluzywną konfekcję?
Turcja jak dla mnie słynie ze świetnych bardzo tanich koszulek obcisłych jest bardzo duży popyt na to zwłaszcza młodzieży.Koszulki można powiedzieć że kupuje sie tam za grosze a tutaj w polsce chodzą one nawet po 60zł głownie z materiału lajkra.Polecam ci ten import bo jest bardzo duże zapotrzebowanie na takie koszulki i nie tylko.Pozdro
no powiem szcerze dobry dobry pomsyl masz dostep do produktu? wiem ze znajoma sciaga podrobki perfum i calkiem niezle na tym wychodzi ale ona wie gdzie po co do kogo sie tam zglosic
Chętnie wszedł bym z kimś w taki interes-interesuje mnie hurtownia fajnych szmat importowanych z turcji ale nie mam kontaktów, jeżeli masz takie możemy się zgadać.Pozdrawiam
PRODUCENT Odziezy z turciji Zainteresowanych prosze o kontakt na e-mail : Pendix@windowslive.com
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
oczywiście, jesli tylko znalazłbys takich fraj... co by to kupowali...
Według mnie i moich informacji opłaca się. Koleżanka leci do Turcji, tam robi zakupy, towar jedzie busem do kraju ( nie wiem ale podobno jest możliwość wysyłki bezpośrednio pod drzwi - nie znam szczegółów) a potem sprzedaje na allegro. Mówi, że ile włoży tyle wyjmie - czyli kupi za 10 tyś. zł i 10 tyś. zarobi - w końcu musiała być mieć marże ok.200 - 300 % żeby pokryć koszty podróży, transportu ciuchów. Nie płaci opłat skarbowych:) Nie wiem - wydaje mi się, że się to opłaca.
Mam znajomego ktory ma wlasna fabtyke odziezy, takze swietny towar w swietnej cenie z kolei inny znajomy ma firme transportowa z turcji do polski wiec koszty naprawde znikome, takze jesli ktos byl by zainteresowany mail sandro_d na o2
Nie latwo sie teraz wbic w ten interes z zewnatrz fabryki tam maja takie naklady ze ledwie wyrabiaja sie z produkcja (no chyba ze chcesz kupowac z churtowni,, juz za 7x wyzsza cene cene),, wiec: towar bezposrednio z fabryki, najnowsze kolekcje, transport bezposrednio do polski zachecajaco prawda? Chetnie wejde w spolprace z churtownikiem,
Kolego przejdz sie po sklepach makowych i posprwdzaj metki nie bede wymienial po nazwach(gownie odziez damska), ale markowe,, znane drogi i co wazniejsze cieszace sie popularnoscia sklepy swoje produkcje maja wlasnie w turcji chinach tajwan,,, wiec jak to nazwales fraj,,, mowisz o wiekszosci mieszkancow PL..
Odzieżowe centrum stolicy KDT (kupieckie domu towarowe) to istna Turcja no i Vietnam :)
Ciuchy z Turcja chpodzą po 60-80 w polotach do120 z bluzkę, 300 400 zł za odzież wierzchnią, sukienki balowe 300-400-600. Kiedyś też byłam zainteresowana tym biznesem, dodam że obok KDT są przecież Złote Tarasy i markowa odzież typu ZARA tańsza a i tak tłuymy wala do KDT (standard to blondyny z duzym dekotem przesadzoną opalenizna, fuull cekinów, złota itp- nie obrażają nikogo) Także w Galeriach widziałam takie sklepy z ciuchami z Turcjii, przy mnie laska tam pracująca rozpakowywała i klipsowała bluzki które śmierdZiał viskoża i sprzedawała za 60-80 a dodam ze te same (te same opakowanie i metka) widziałm na stadionie u Rumunów za 15 zł sztuka
witam
2 tygodnie temu wrocilem z turcji i powiem wam ze bylem zaskoczony cenami w tamtejszych sklepach dodam ze miasteczko bylo typowo turystyczne(zdzieraja jak moga) a buty mozna bylo kupic za ok 50 zl( wszystkie marki i rodzaje puma nike adidas i wiele innych) 3 koszulki la costa 10 euro czyli jak za darmo perfumy po 3 euro w identycznych flakonach i pudelkach jak w polsce pachnialy ok 2h i to slabo moja euforia trwala do dnia kiedy wybralem sie na jedna z wycieczek i nasz przewodnik byl turkiem mowiacym swietnie po polsku( spedzil u nas 3 lata) koles powiedzial ze wszystko sprzedawane w tamtych sklepach towary to podrobka i ze jak wrzucimy to do pralki to z adidasa zrobi sie nam didas:) on sam buty kupil u nas w Polsce bo w tamtych podobno nie da sie chodzic. jako dowod ze to sa same podrobki powiedzial nam zebysmy znalezli sobie cokolwiez z orginalnych rzeczy w polsce made in turcja. wszystkie orginaly sa szyte w chinach. wiec nie wiem czy jest to dobry pomysl zeby takie rzeczy wciskac rodakom poza tym w polsce w porownaniu do turcji jest swiat prawa i nawet jak sie stanie na bazarku z takim towarem to zaraz znajdzie sie ktos kto sie spyta o legalnost tych rzeczy. pozdrawiam ps : do tego powiedzial ze kilogram koszulek adidasa w istambule kosztuje 4zl a zloto sprzedawane w tym miescie to lipa najmniejsza liczba karatow sprzedawana w turcji co do proby powiedzial ze jak mu sie da metam jakikolwiek przyniesie z proba za 15 min podawal nam mnustwo przykladow ze wszystko kompletnie wszystko w miescie alanya to jedna wielka podroba nawet skory:(
hahahah Ty porównujesz Tureckie ubrania z ubraniami Zary? Nawet piżama po stu praniach kupiona w Zarze lub innym sklepe w GC nie wyglada jak koszulki prezentowane powyzej liczy sie detal, szycie, guziczek, patka czy sprzaczka, liczy sie drobiazg sprawiajacy, ze dana rzecz jest ciekawa, intrygujaca a przede wszystkim z klasa...
Czarne oczy - źle mnie zrozumiałaś- chodzi mi oto, że tureckie ubrania w Kupieckich Domach towarowych są droższe od tych z Zary albo w tej samej cenie a ludzie it atk je chętniej kupują niż markowe ubrania dobrej jakości.....o to mi chodzi...własnie się dziwię ja bym np wloała kupić sobie bluzke w Zarze za 80 niż tureckie badziewo w KDT za 100 ale ludzie wolą inaczej - to samo buty są o wiele droższe niż w Zarze a nie mają żadnej marki...ludzie w KDT kokosy zarabiają
możliwe, ze zarabiaja... nie wiem w KDT bylam raz ... i wiecej nie wroce...to nie dla mnie bo... nie jestem blondynka:)))))))
Hah i to wlasnie marketing, otwarcie sklepu pod dana marka i kazdy mysli ze sprzedaja tam super markowe ciuchy
przyjrzyjcie sie metkom np C&A owszem maja tez swoja produkcje ale reszta jest z importu i to glownie z turcji wiekszosc markowych sklepow tak robi wiec porownujecie to samo,,,, tyle ze sprzedawane pod inna marka
|
|