Witam
Czy ktoś zna temat odzysku złota i innych metali z zużytego sprzętu komputerowego?
Jak przekłada się ilość sprzętu, np.pc na koszt odzysku albo dochodu z jednego pc?
Każda informacja będzie cenna.
Pozdrawiam
|
Odzysk złota i innych materiałów ze sprzętu elektronicznego |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam
Czy ktoś zna temat odzysku złota i innych metali z zużytego sprzętu komputerowego? Jak przekłada się ilość sprzętu, np.pc na koszt odzysku albo dochodu z jednego pc? Każda informacja będzie cenna. Pozdrawiam
Szczerze mówiąc nie słyszałem o odzysku metali szlachetnych ze sprzętu komputerowego, ale wiem, że opłacalny jest odzysk platyny z katalizatorów samochodowych. Osoby, które skupują stare katalizatory w Polsce płacą kilkaset złoty za kg. a i tak mają z tego jeszcze BARDZO duży zysk.
złoto odzyskuje sie ze starych czesci komputerowych. Pomocna jest woda królewska ;) Powodzenia.
A w jaki sposob mozna odzyskac platyne z katalizatorow samochodowych?
pewnie jakies piece trzeba budowac i przetapiac wytapiac rafinowac dodawac jakies swinstwa..przy okazji to wdychac.
Sprzedam kompletna (domową) metodę odzyskiwania metali szlachetnych np. ze zużytych katalizatorów.
TYLKO poważne oferty 506 239 923
ja moge sprzedać metode odzyskiwania złota z worków foliowych i piasku
A ja wiem gdzie spia krasnoludki ktore maja wielka kopalnie zlota a oraz wiedze o metodach jej wydobycia juz nie wspominajac! tylko powazne oferty!!!
bodajze w latach 70 była afera że gośc podrabiał pieniądze
polskie złotówki monety 5zł takie z rybakiem i co było najciekawsze ,taka robota jest zagrozona karą do 25 lat wiezienia tylko najciekawsze w tym było to ze podobno goś na podrobienie 1 5-złotówki zuzywał 1,5 godziny czasu ,bo nie miał dobrej matrycy i jakos lepił to ręcznie ,czy grawerował cholera go wie ale super ciekawe to to ze wtedy płacono około 6zł na godzinę więc zarabiał połowe tego co zarobiłby pracując legalnie i do tego go zamkneli mozna odzyskiwac złoto nawet ze słoików po musztardzie tylko czy jest to konieczne ?
|
|