za odzyskanie danych z uszkodzonego dysku(elektronika siadla)
moja ciocia zaplacila 10 000zl
tak więc interes dobry
ale jak sa się znasz
bo zatrudnienie fachowców i stworzenie specjalnego
labolatorium do badania kosztuje sporo
|
Odzyskiwanie danych - strona 2 |
Odzyskiwanie danych
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
za odzyskanie danych z uszkodzonego dysku(elektronika siadla)
moja ciocia zaplacila 10 000zl tak więc interes dobry ale jak sa się znasz bo zatrudnienie fachowców i stworzenie specjalnego labolatorium do badania kosztuje sporo
jeżeli pada elektornika to z reguły w gre wchodzi podmiana całego zespołu elektronicznego z innego dysku (muszą być te same parametry)
Pan expert serwisu chyba jest ekspertem od sprzedazy a nie expertem z zakresu kreatywnego myslenia i rozwijania bisnesow.
To taki wniosek z porad jakie moge wyciagnać. Ja tam czasami zajmuje sie odzyskiwaniem danych, nie robie tego zawodowo(nie zarabiam na tym), ale juz wiem ze program przez Pana bardzo polecany, ja niestety nie moge polecac bo znam inny o wiele tanszy i o wiele lepszy. Jako osoba odzyskujaca dane chce uzyskać możliwie najwieksza kontrole nad tym co robie, chce by narzedzie pomagalo mi w czynnosciach i ulatwialo je, a nie odzyskiwalo wszystkie smieci jakie tylko znajdzie bo smietnik jaki uzyskam bedzie nie do opisania. Na poczatek do osoby odzyskujacej trafiaja z zasady dyski z ktorymi sobie programy nie radza, to juz dyskwalifikuje wszystkich poszukiwaczy latwej kasy, bo wasz rynek bedzie ograniczony tak bardzo ze moze na piwko z niego wyciagniecie bo kazdy umie sciagnac program i odzyskac dane i prawie nikt specom za to nie zaplaci. Ja polecam program R-Studio, bo... jako osoba ktora juz odzyskiwala dane z niejednego dysku wiem, ze interfejs umozliwiajacy zapisywanie danych na fizycznej strukturze dysku jest dla profesjonalisty poprostu NIEZBEDNY, bez tego program nie moze miec nazwy ze jest profesjonalny bo poprosto g.... warta. Dobrymi dodatkami sa wszystkie dodatki przeliczajace offsety, parsujace znazace sektory (tak by bylo widac jakie wartosci informacji w tych sektorach maja naprawde by mzna bylo tam przejsc i sprawdzic czy wartosci sa poprawne). Bo tak jak na dysku odwrocony PASCAL nie jest najwygodniejszy w odczytywaniu. Dobrze tez by program mial tez troche dodatkowych funkcji ktore sie czasem kazdemu przydadza. A to czy program potrafi odzyskiwac czy nie to juz malo wazne, bo kazdy spec potrafi naprawic sobie system plikow i nie odzyskuje przy pomocy programow tylko z naprawionym systemem plikow potrafi sobie juz nasz system operacyjny poradzic, ja polecam R-Studio do naprawy systemow plikow i Windows do odzyskiwania tego co naprawione. (czasami sie tak nie da ale bardzo rzadko, wtedy nalezy sie meczyc z programami recovery). Odnosnie napisania samemu takiego programu, pomysl dobry, ale trzeba uwzglednic ze napisanie takiego czegos na srednim poziomie to okolo 1.5 roku pracy programisty prywatnie// 3 lat pracy programisty wynajetego w firmie// 1roku pracy zespolu programistow 3 osoby// - program taki nie bedzie rewelacja zeby go dopracowac potrzeba bedzie okolo drugie tyle czasu by z tego zrobic cacko z fool wypasem. Wiec 3 lata pracy prograisty ktory kuma baze to 200-250tys zlotych, z taka inwestycja trzeba sie liczyc, bo w tym czasie zamiast zarabiac bedzie sie pisac taki program, czy sie to kiedykolwiek zwroci .... moze. Ja przeliczylem tak mniejwiecej ilosc kodu jaka powinien miec taki spoko programik recovery i w granicach 100-150 tys linii kodu da rade sie zmiescic. 100 linii dobrego kodu dziennie i po 3 latach wymiatasz. Zaznaczam nadal nie ma dobrych programow recovery, wiec bedziesz pierwszy ktory cos takiego napisze, jakby co:) Powiadaja ze dla chcacego nie ma nic trudnego. Wiec jezeli wierzysz ze Ci sie uda, to sie uda napewno. Jezeli nie jestes pewny to sie nawet nie wyglupiaj, a zajmij sie jakas praca z ktorej bedziesz mial spoko sianko, a z odzyskiwania danych to se na piwko zarobisz.
rozwiazanie jest proste, jeździ ze swoim laptopem podłącza dysk pod lapiego i nikt nie jarzy że jest to prosty program ściągnięty za free z neta. Tak jak wcześniej napisał ktoś:"niektórzy nie potrafią sobie zainstalować windowsa"...wiedza kosztuje!
Sprawdź również podobne tematy:
- Odzyskiwanie danych
- Odzyskiwanie Danych!? - Odzyskiwanie danych, kasowanie - Odzyskiwanie danych z dyskow 2,5" 3,5" Najtaniej - ODZYSKIWANIE odszkodowań - Odzyskiwanie podatku z zagranicy - Odzyskiwanie papieru RECYKLING - "odzyskiwanie śmieci" a strona formalno prawna - Zabezpieczanie danych PP Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|