witam, wiem ze ten temat pojawil sie juz wiele razy, przesledzilem wiekszosc z postów jednak nie znalazlem konkretnej odpowiedzi. W zwiazku ze moj biznes budowlany musi jeszcze poczekac, raz ze do wiosny a dwa na mojego wspolnika, pomyslalem ze sprzedaż odzywek i akcesoriów moze byc dochodowa branża stad moje pytania, licze na odpowiedzi doswiadczonych zorientowanych forumowiczów
1. istnieje chyba z 20 sklepów internetowych z tego typu prod. czy dzieki temu ze jest to sprzedaz internetowa, dzieki pozycjonowaniu i reklamie jako nowy sklep tez mozemy wesjsc z czasem do czołowki
2. handel na allegro tymi produktami, bardzo dobrze obsadzona kategoria, jednak duzo ludzi sprzedaje z duzymi obrotami tu tez pytanie o slusznosc tego typu sprzedaży
3. CENY-internetowa sprzedaz niesie za soba bardzo niskie ceny, czesto nizsze niz w hurtowniach, czy polega to na tym iz towar kupowany jest bezposrednio u producenta lub glownego dystrybutora??
4. czy na poczatek nie trzeba sie pomęczyc z niską marża zeby wypracowac sobie ceny u hurtownikow i dystrybutorów odpowiednimi obrotami, czy moze jest lepszy sposób
5. czy jest realne dojscie do poziomu sprzedazy we wlasnym sklepie internetowym i na allegro i wtedy otworzyc tez punkt stacjonarny w miescie pow 600 tys mimo duzej konkurencji
Licze na konkretne odpowiedzi!!!
pozdrawiam
M.M