Chciał bym uzyskać informacji na temat pozycjonowania i lepszej poprawy struktury tego sklepu.
Proszę o pomoc będę wdzięczny
jeżeli ktoś ma jakiś pomysł chętnie porozmawiam.
ogrodowe.info.pl
|
OGRODOWE |
|
Strona główna forum
‹ E-Biznes
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Chciał bym uzyskać informacji na temat pozycjonowania i lepszej poprawy struktury tego sklepu.
Proszę o pomoc będę wdzięczny jeżeli ktoś ma jakiś pomysł chętnie porozmawiam. ogrodowe.info.pl
strona ładna:)
pod banerem głównym umieściłbym podstawowe odsyłacze: "o nas", "kontakt", "cennik", "zamówienia", a lewe menu zamieniłbym na jeden link: "oferta". Myślę, że strnona była by wtedy bardziej przejrzysta i czytelna. Tło dałbym białe, noi trochę za dużo tekstu jak na stronę główną. Takie drobne uwagi:)
z rejestracji wyrzucilbym obowiazkowosc podawania daty urodzenia (po co to komu?) i telefonu.
1. Odnosnik "katalog" jest bardzo NIE INTUICYJNY! Zmień jego nazwe na "start" lub "strona główna" a przed nim daj jeszcze pogrubione "Jesteś tu:", wówczas twoja ścieżka będzie łatwo rozpoznawalna. Teraz moje 1. skojarzenie to było, że tam jest jakis katalog w formie np. PDF do pobrania.
2. "Figury i akcesoria ogrodowe Zaloguj się w Naszym sklepie Pierwsze zakupy ? Zapraszamy do Rejestracji" - niepotrzebnie zajmuje miejsce u góry. Masz "box" zaloguj sie po lewej wiec daj go nad "kategorie" a w nim odnosnik "Nowy klient?" zamień na tekst "Pierwszy raz w sklepie?" i link obok "Zarejestruj się!". 3. Ja osobiscie bym w miejscu "Figury i akcesoria ogrodowe Zaloguj się w Naszym sklepie Pierwsze zakupy ? Zapraszamy do Rejestracji" dał opcje wyszukiwarki ustawione poziomo. 4. Pod listą kategorii dałbym box koszyka bo jest ważniejszy niż informacje. 5. Rejestracja "UWAGA: Jeżeli masz już konto w naszym sklepie, zaloguj się na tej stronie." przy rejestracji jest zbędne bo ludzie umią rozróxnić link "zaloguj się" od "zarejestruj się". Tak jak mówił Sales usuń datę urodzenia a telefon zrób nieobowiązkowy. Ja np. nieznosze podawac numeru telefonu bo i tak już tyle osób go zna, że za często dzwoni :) A do wysłania towaru wystarczy ci adres natomiast do korespondencji e-mail. A więc telefon nieobowiązkowy a data wek. Płeć właściwie też może być nieobowiązkowa (i tak poznasz po imieniu czy to kobieta czy mężczyzna). Adres e-mail przenies do sekcji "dane kontaktowe". Ja osobiście dałbym hasło zaraz pod dane osobowe. 6. Tło dałbym w "cieplejszym" kolorze i popracował jeszcze troche nad obrazkiem głównym (tym u góry z logo" obecnie wyglada to troche jak obrazek z bajki dla dzieci. - może flash z zmieniajacymi się zdjeciami prawdziwych krasnali w ogródkach? Nie rób tesz marginesu u góry - szkoda miejsca.
pamiętaj o tagah HTML typu
pogrubienia tekstu, linki w tekstach, wypełnionych znacznikach alt dla obrazków dobrze zbudowanym headzie <meta ..... dla linków warto wstawić znacznik title="opis"
|
|