Witam
Nie wiem czy trafiłem do odpowiedniego działu ponieważ szukam odpowiedzi na pytanie: Jaki rodzaj ogrzewania zastosować?
Kilka szczegółów, otóż wynająłem lokal o powierzchni 32 m2, jest on położony w tzw. szeregowcu gdzie z prawej i lewej są podobne lokale natomiast z tyłu jest zaplecze którego na razie nie będę używał więc nie ma potrzeby ogrzewania, okna i drzwi są nowe i szczelne także izolacja jest całkiem przyzwoita. Próbowałem wypytać sąsiadów na ten temat ale byli dziwnie mało rozmowni :) zauważyłem tylko, że w ich sklepach pracują piece akumulacyjne ale w tej chwili nie stać mnie na wydatek rzędu 3-4 tys zł aby zastosować to u mnie. Zastanawiam się nad piecykiem gazowym lub konwektorem elektrycznym. W sklepach z owym sprzętem też trudno zasięgnąć obiektywnej opinii bo każdy zachwala to co sprzedaje. Zatem swoje pytania kieruje do osób które maja jakieś doświadczenie, używają bądź używały w swoich sklepach piecyków gazowych lub elektrycznych. Jaka jest wydajność tych urządzeń, jakie koszty?
Z góry serdecznie dziękuje za cenne rady.