chcialem sie przed swietami przypomniec moim klijetom i wyslac zyczenia swiateczne.
jak myslicie jest to jakas reklama?czy poleci to do smietnika i sie zdenerwuja?
|
Ok reklama? |
Ok reklama?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
chcialem sie przed swietami przypomniec moim klijetom i wyslac zyczenia swiateczne.
jak myslicie jest to jakas reklama?czy poleci to do smietnika i sie zdenerwuja?
Jeśli życzenia nie będą polegały na życzeniu im wielu kontraktów z Twoją firmą, to wszystko jest ok. Najlepiej po prostu złóż im standardowe życzenia, e-mailem albo pocztą (nawet sms jest akceptowalny jeśli miałeś z nimi jakąkolwiek bliższą styczność (czyli np. ich numery nie są z jakiejś bazy ludzi którzy coś u Ciebie kupili).
Jak najbardziej możesz wysłać im życzenia. Normalne działanie PR-owe. Pozdrawiam i Wesołych Świąt.
ja polecam kartki swiateczne tylko najlepiej recznie pisane
U mnie w ksiazce adresowej znajduje sie sama mlodziez w wieku 16-25 lat i mam zamiar im wyslac zyczenia w tytule: "NIE zycze Ci...", a pozniej po wzbudzeniu zainteresowania nie bede im zyczyl zeby dostali pod gwiazdke skarpetki i 3 takich samych sweterow od babc itp itd. raczej humorystyczny tekst niz typowe skladanie zyczen... wg mnie bardziej wzbudzi sympatie.
16 - 25 taki target, kiedy wie, że to kartka od firmy (czyli siłą rzeczy kartka reklamowa) z hasłem "Nie życzę Ci.." wyrzuci ją do kosza. Jak mi nie życzysz to dowidzenia. Owa grupa docelowa jest najbardziej wybredna - trzeba albo czegoś błyskotliwego, albo śmiesznego, nietypowego. Z reguły jeśli jest to kartka na bardzo dobrym papierze, jest na niej ciekawa grafika - będzie im głupio to wyrzucać ...bo jednak widać że ktoś się postarał.
Kartki świąteczne są idealnym narzędziem do zaskarbienia sobie lojalnych klientów. Zalecam szukać inspiracji np. http://www.zajacmroku.pl Dostępny jestem również na priv. Zapraszam
Jeśli tych klientów nie jest zbyt wielu warto zorganizować jakąś drobnostkę i wysłać mini-paczuszkę z czymś co będą sobie mogli położyć np. na biurku w pracy.
Jeśli zaś posiadasz potężną bazę klientów, to tak jak wspomniał ktoś wcześniej - warto im wysłać kartkę świąteczną - estetyczną ... a przede wszystkim bez marketingowej paplaniny :) Tak czy inaczej - wszystko zależy od rodzaju klientów oraz Twoich możliwości finansowych.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ok reklama?": - Mobilna reklama - przyczepy reklamowe, reklama na przyczepie - Reklama PiS - Reklama w TV - Reklama - reklama sms-owa
• Strona 1 z 1
|
|