witam zająłem się reklamą na ekranach led i projektowaniem stron www jednak narazie początki ciężkie,ale zainteresował mnie temat oklejania pojazdów folią,czy myślicie że to dobry pomysł?
Mój brat prowadzi warsztat samochodowy więc mogłbym tam klientów umawiać i oklejać u niego w warsztacie odpadły by koszty najmu pomieszczenia i mogł by mnie od razu reklamować u swoich klientów a jest ich sporo.
Na początek oklejanie szyb samochodowych i witryn sklepowych folią OWV folia perforowana dziurkowana, znalazłem drukarnie blisko mojego miejsca zamieszkania drukują w dobrej cenie 30zł 1m2 na tylną szybę samochodu osobowego,nie wyjdzie więcej jak metr chyba więc za 30-40zł można mieć gotową folię do oklejania szyby a dzwoniłem do firm które oklejają tą folią to folia z oklejeniem na tylną szybę 150zł ! więc 100zł ponad na czysto z jednej szyby a robi się to około 20 minut polecam filmiki na youtube folia one way vision.
Większość firm liczy sobie za wydruk 1m2 samej folii 60zł więc drukarnie też tanią znalazłem, a firmy oklejające witryny śpiewają za 1m2 folia+oklejanie 80-90zł więc 50zł biorą za robocizne a witryny tez sie szybko okleja.
Zamówiłem już reklamę na tylną szybę mojego auta w firmie zapłacił bym 150zł a zapłace 30zł i sam to spróbuje przykleić na swoim aucie zobacze o co kaman i czy dobrze mi wyjdzie a przy okazji zareklamuje już swoje usługi auto to dobry nośnik reklamy.
Jak myślicie warto się tym zająć a z czasem oklejać całe auta folią do zmiany koloru? Plusem jest mały wkład a możliwości duże bo gdy udało by się współpracować z firmami posiadającymi floty aut to z garażu się prędko raczej nie wyjdzie bo tyle roboty by było a kabza tak wypchana talarem że aż by spodnie opadały :D Jeśli macie jakieś doświadczenia w tym temacie bardzo proszę o info.