Witajcie,
Jak w temacie, może to trochę głupio zabrzmieć, ale proszę o wysłuchanie gdyż na pewno przyda się rozwiązanie kwestii tego problemu bardzo dużej ilości użytkowników tego forum.
Mianowicie sprawa jest prosta, ktoś posiada (wg. niego oczywiście) świetną koncepcje i pomysł na jakikolwiek biznes, mniej lub bardziej dochodowy, z mniejszym bądź większym nakładem pieniężnym. Większość ludzi ogłasza się na tego typu forach, że "odsprzeda swój pomysł"- i tutaj zaczynają sie schody...bo wiadomo, że to nie takie proste zarabiać na pomyśle..
Moje pytanie dotyczy tego, czy jest jakiś prawny bądź umowny sposób w Polsce przedstawienia swoich racji odnośnie jakiegoś biznesu(w grę wchodzi również pomysł+biznes plan lub inne sporządzone dokumenty utożsamiające wartość projektu) instytucji bądź zajmujących sie tego typu sprawami agencjom, osobom... gdyż wiele ludzi nie wie, a i ja jestem ciekawe czy taka możliwość w ogóle istnieje.
Znajdują sie osoby, które mają dobre pomysły, koncepcje(choć nie zawsze) a nie posiadają kapitału do ich realizacji,z drugiej strony zaś może i są osoby mające kapitał, a niezbyt kreatywne jeśli chodzi o biznes.
Stąd pytanie czy jest możliwość w spół realizacji przez pośrednictwo tak aby obydwie strony były zadowolone ponosząc korzyści materialne przy tym bądź w przyszłości z ów inwestycji??