Z zawodu jestem pielęgniarką - praca za 750zł miesięcznie tak mnie wkurzyła, a ksiązka R.Kiyosaki Bogaty ojciec Biedny ojciec tak zmotywowała, ze postanowiłam działać ;) Otóż chciałabym otworzyć Opiekę długoterminową ( do tej pory pracowałam w tym więc znam zasady pracy ) praca polega na tym, ze pielęgniarki opiekują sie chorymi w domu a NFZ płaci za pracę wykonana przez pielęgniarki
( trzeba wyrobić kontrakt i to wszystko ;) )
Ja oczywiście nie chce pracować tylko załozyć Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej ( bo tylko w tym wypadku moge załozyć sp z o.o )
Nie potrzebuję żadnego budynku tylko pomieszczenie z komputerem aby spotykac się z pielęgniarkami i aby one miały mozliwośc comiesięcznego rozliczania sie ze swojej pracy z NFZ, bo ich miejscem pracy jest dom pacjenta.
Jestem totalnie zielona i bedę wdzięczna za pomoc.
Chce byc tylko właścicielem firmy a na stanowisko kierownicze zatrudnić inną osobę ( to ma byc biznes który nie bedzie wymagał zbyt dużej mojej obecności )
i teraz nie wiem jak to zrobić ...
Czy jest mozliwośc założenia sp z o.o jednoosobowej i czy w tym wypadku ( ja jako własciciel firmy a kierownik kto inny ) tak to powinno wygladać ?
Od czego zacząć ?Opieka jest darmowa dla pacjentów ze znalezieniem ich nie ma problemu na każdą zatrudniona pielęgniarkę przysługuje 5 pacjentów - na poczatek chciałam zatrudnic minimum 5 pielęgniarek, aby koszta mi sie zwróciły w miarę szybko ;)
Jak to jest z zakładaniem spółek z o.o i jednoosobowych ?
Z góry dziekuje za pomoc.
Jak to wypali bedę chciała rozszerzyć opiekę, rozbudować system w innych miastach ;)