Mam 2 pomieszczenia 32 i 27 m2 (obok siebie) na parterze z oddzielona toaleta w bloku we Wroclawiu, gdzie jest duzy deficyt przedszkoli. W kolo same nowe budownictwo, mnostwo malzenstw z malymi pociechali i duzym problemem braku miejsc w przedszkolach. Czy jest mozliwosc zalozenia takiego mini przedszkola lub dzialalnosci gospodarczej (bycie vatowcem) o profilu uslugowym - opieka nad dziecmi? Kompletnie nie mam pojecia jak sie za to zabrac czy to ma byc pod szyldem mini przedszkola czy po prostu zwyklej dzialalnosci gospodarczej. Ale raczej bez statutu przedszkola bo na pewno nie spelnialibysmy wszystkich wymogow sanitarnych, bezpieczenstwa itp... Opieka nad 10-12 dzieci w wieku 3-5 lat. Zona jest pedagogiem, zna dobrze angielski, jest po kursie pierwszej pomocy, pracowala kilka lat temu w domu dziecka do tego zatrudnilibysmy jeszcze kogos z doswiadczeniem i odpowiednimi kwalifikacjami, np. pielegniarke, logopede czy po prostu przedszkolanke. Jesli chodzi o wyzywienie to tylko katering. W jednym pomieszczeniu, byloby miejsce do spozywania posilkow i lezakowania a w drugim zabawy, telewizja czy komputer, do tego na osiedlu jest kilka placow zabaw...
Moze mi ktos podpowiedziec jak sie za to zabrac? Czy jest to wogole mozliwe?