Na poczatku chciałbym powitac wszystkich forumowiczów a zarazem zwrócic sie z prosba o wyrazenie opini na temat interesu "opieki nad grobami"....Oczywiscie pomysł zaczerpniety jest z tego forum za co dzieki pomysłodawcy :wink: Dobra konkrety:
-Mieszkam w miescie około 25tys mieszkanców
-nie istnieje tutaj taka firma która by sie tym trudniła
-rozreklamowac moge sie w gazecie powiatowej , radio, oraz własne ulotki
-przeglądajac takie firmy istniejace juz we wiekszych miastach zauwazyłem ze najnizsza cena oferowana za podstawowa usługe(mycie grobu ,sprzatanie jego najblizszego otoczenia, zapalenie znicza)wynosi bodajze 33zł..najdrozej w Warszawie chyba 80zł
Myslałem aby taka usługa u mnie kosztowała 15zł
Liczac ze jeden grób obskocze w 20 min a nawet niech bedzie 30 to na godzine po odliczeniu kupna znicza wychodze 25zł (całkiem niezłe pieniadze jak na polskie realia :wink: )
nie wiem jednak jak to jest z prawem... czy musze zakładac firme czy tylko podpisywac umowe o dzieło.. jak lepiej ja sie na tym nie znam kompletnie
dodam ze jestem studentem dziennym ale czasu by mi nie brakowało..dla studentów tez sa jakies znizki jak sie nie myle co do prowadzenia działanosci..
Jezeli ktos sie na tym zna i by mógł cos napisac byłbym wdzieczny..
a teraz najwazniejsze pytanie:
CZY KTOS MIAŁ MOZE DOSWIADCZENIE Z TYM"BIZNESEM" I CZY WIE CZY W TAKIEJ MIEJSCOWOSCI MOGŁO BY TO WYPALIC?
jezeli miałbym srednio dwa zlecenia dziennie w miesiacu miałbym 900zł za 30h pracy..i teraz tylko kwestia podatków itp..
Mysle ze to moze byc dobry biznes w naszym społeczenstwie jest bardzo zakorzenione dbanie o zmarłych"a tych siła rzeczy z dnia na dzien jest coraz wiecej..
Pozdrawiam