Chętnie bym się tym zajął ale trochę za daleko. Moze jednak coś pomogę:
http://www.petsitter.pl/
polecam ten serwis.
|
Opieka nad zwierzetami w domu ich własciceli - strona 2 |
Opieka nad zwierzetami w domu ich własciceli
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chętnie bym się tym zajął ale trochę za daleko. Moze jednak coś pomogę:
http://www.petsitter.pl/ polecam ten serwis.
Jeśli chodzi o opiekę nad psami to ja prowadzę taką działalność. Ogólne ceny w tej branży w Warszawie (w innych miastach jest ok 30 zł taniej) wahają się od 10 do 50 zł za godzinę spaceru i od 30 do 150 zł za dobę opieki, w zależności od doświadczenia, kwalifikacji, referencji, ilości klientów, dodatkowych umiejętności (typu tresura, pomoc weterynaryjna, zoopsychologia) i mniemania o sobie;) Do tej pory spotkałam tylko jedną firmę, która liczy sobie 50 zł za każdą godzinę spaceru i 150 zł za dobę ( z resztą, jak twierdzą moi klienci, całkiem niesłusznie;), przeważnie są to ceny niższe.
A sama praca jest fantastyczna, chociaż wiadomo, że np przy 8 godzinach spędzonych na spacerach w zimie przy -15 stopniach człowiek zaczyna wątpić w swoje zdrowie psychiczne, ale przeważnie to zajęcie daje mnóstwo satysfakcji, psiej miłości, wymaga ciągłego rozwoju i utrzymuje opiekuna w dobrej kondycji fizycznej:) W każdym razie polecam zarówno korzystanie z takich usług, jak i zajęcie się tym samemu. Padł tu też głos, że większość społeczeństwa nie zaufa obcej osobie. Chcę więc sprostować, że jest dokładnie odwrotnie- przeważnie klienci nie mają żadnych wątpliwości i obaw przed daniem obcej osobie kluczy do swojego mieszkania. W związku z tym, jeśli czyta to ktoś, kto zamierza petsitter'a zatrudnić, apeluję o więcej rozwagi. OPIEKUN MA OBOWIĄZEK: dać Państwu do spisania danych dowód osobisty, okazać referencje- najlepiej w formie kontaktu telefonicznego, bo pisemne każdy może sobie sam wystawić- jeśli będzie mieszkał z psem na dłużej musi zgodzić się na ewentualne wizytacje kogoś z Państwa rodziny czy przyjaciół, więc proszę się nie krępować i tego wszystkiego wymagać. U mnie przeważnie jest tak, że kiedy wręczam klientowi swój dowód, on rumieni się i mruczy pod nosem"nie, no przecież Pani tak dobrze z oczu patrzy...". Chyba nigdy nie przestanie mnie to zadziwiać;) Pozdrawiam Anna Kleniewska 0-505-248-541
Moim zdaniem biznes ten będzie się systematycznie rozwijał w Polsce. Ludzie się bogacą,mają coraz mniej czasu dla swoich pupili. Ważnym czynnikiem w rozwoju tego rodzaju usług jest również stosunek Polaków do zwierząt domowych, który uległ znacznej poprawie. Pies nie jest już tylko stróżem, ale towarzyszem- dlatego chcemy dla niego jak najlepiej. Sama zajmuję się opieką indywidualną. Uważam, że jest to ciekawsza, a co najważniejsze bardziej komfortowa alternatywa dla moich podopiecznych. Bez klatek, bez kojców i tym podobnych. Zawód petsittera- czyli opiekuna zwierząt, albo jak ja siebie nazywam Psiej Niani ;-) jest zajęciem szalenie satysfakcjonującym, ale również niezwykle odpowiedzialnym. Jednak wszystko i tak sprowadza się do nadrzędnej sprawy- trzeba być wielkim miłośnikiem psów i kochać je bezwarunkowo.
Pozdrawiam, Sylwia Piotrowska
Hej u mnie w mieście jest zapotrzebowanie na tego typu usługi, jednak nie mogłam odnaleźć stosownego PKD. Czy ktoś wie pod co najlepiej podpiąć opiekę nad zwierzętami? Bez prowadzenia hotelu. Czy są potrzebne zezwolenia weta itp?
Chciałabym dopisać do swojej działalności pet sitting - w miarę czasu udać się na kolejne szkolenia - wystawiać faktury za usługi.
Już PKD sobie odszukałam - a gdy zakładałam DG jakoś nie mogłam na to trafić ;)
No ale co z tymi zezwoleniami? jeśli to nie będzie hotel tylko wychodzenie na spacery, opieka w domu właściciela. A jak jest z hotelem, jeśli na kilka dni psa/kota bym brała do siebie to już będzie hotel?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Opieka nad zwierzetami w domu ich własciceli - strona 2": - medyczna opieka u pacjeta w domu - Praca ze zwierzetami - Mini zoo ze zwierzętami na lekcje biologii i nie tylko - Opieka nad grobami - OPIEKA NAD GROBAMI
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|