|
Opłacalne firmy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
witam !mam pytanie do wszystkich..gdyz pochodze z mniejszej miejscowosci na wschodzie Polski<80tys mieszkancow>nasze miasto sie rozwija...i sam mysle o tym by cos w nim nowego otworzyc!niestety nie mam pomyslu z jaka firma moglbym podjac rozmowy!!czy mozecie mi zasugerowac jakeis firmy??takie ktore sie u was w wiekszych miastach sprawdzaja?wkoncu u was jest tego o wiele wiecej....
wiesz co wg mnie Ty się chyba nie nadajesz do interesów. Nie obrażaj się na to co piszę. Nawet się nie pofatygowąłeś w celu określenia tego w czym jesteś dobry, czym sie interesujesz, w czym masz ewentualnie doświadczenie. A to podstawa udanego biznesu. Jeśłi masz wyczucie w danej branży, jesteś pewny siebie i do tego posiadasz niezbędne cechy to dasz sobie radę nawet przy trudnościach związanych z koniunkturą rynkową w Polsce itp. Zatem jeśli chcesz to napidsz czym się interesujesz i pomyśłimy :)
fakt nie okreslilem dokladnie a jaką branze mi chodzi..a mialem na mysli glownie firmy z odzieżą cos w stylu house deep top secret itp...<ale to nie oznacza ze jestem zły w interesach bo nie na tym to polega...zapewniam>
no to sam sobie teraz odpowiedziałeś na zadane pytanie. Jeśłi wiesz kto ma dobre systemy franczyzowe a do takich można zaliczyć te firmy, któe wymieniłeś to zapraszam do negocjacji z nimi
ale własnie o to chodzi ze te firmy pojawily sie juz w moim mieście a ja poszukuje czegos o czym u mnie jeszcze nie slyszano....
Jaki sens ma bycie franczyzobiorcą, w przypadku gdy chodzi o firmę, która jest nieznana? Gdy firma jest znana i kojarzona to pozyskasz klientów, a jak jest nieznana to po co franchizing? Na siłę chcesz oddać komuś część dochodów?
Dam Ci teraz do myślenia w mojej miejscowości 120 tys. 70 km od zachodniej granicy. Każdy właściciel sklepów oryginalnych stawia od razu swój duplikat w drugiej części centrum miasta. O dziwo taki sposób ma podłoże w psychologii klienta, ponieważ ludzie, którzy nie znaleźli towaru w jednym ida do drugiego pomimo ze w drugim jest to samo jak nie za pierwszym razem to za drugim kupią. Nie przejmuj się ze juz taki jest, jeśli będziesz miał dobra kolekcje, obsługę oraz klimat sklepu na poziomie to zawsze klienci będą przychodzić do Ciebie.
Może to sie wyda śmieszne ale to sie sprawdza.Mój szanowny wujek handlował swojego czasu wawrzywami w krakowie.Wyglądało to tak że on sprzedawał na jednym straganie jego córka na drugim a na trzecim ja .I co najepsze co kilka godzin zmieniali my ceny.To aż trudno było sie powstrzymac od śmiechu jak babcia mowiła "" OO u Pana tanio a tam przy tym zielonym to taka drożyzna i widać ze tu lepsza jakość" a wszystko było z jednego pola uprawnego..
Jednak w biznesie liczy sie też umiejętne podejśćie klijęta =))
na stronach o franczyzie znajdziesz potrzebne tobie informacje
jak masz pomysł na jakąś konkretną markę a nie ma tam kontaktu to spróbuj dotrzeć osobiście, albo sie pytaj. jak zaczynałem to zostałem franczyzobiorcą, sprzedawałem sam, zatrudniałem kolejne osoby. do dzisiaj jestem franczyzobiorcą, ale to nie jest już moje główne źródło dochodu. w pewnym momencie zaryzykowałem i się udało i jestem zadowolony. a franczyza nie jest zła. musisz wybrać jaki profil klienta chcesz mieć, przedział wiekowy, cenowy.. napisz na priva skąd jesteś to może coś uda mi się tobie podpowiedzieć. w razie pytań służę pomocą.
witam.
podczepie sie do tego watku, bo chyba nie ma sensu zakladac innego. co byscie proponowali do otwarcia przy trasie szybkiego ruchu Warszawa-Katowice? posiadam dzialke (ok 1ha) oraz jakies 400 tys zlotych. ps ile by kosztowalo postawienie stacji benzynowej lub jakies mc donalda?
Jeżeli blisko nie ma żadnej stacji benzynowej, to od razu bez zastanowienia bym założył ją. 400 tys. to trochę za mało, ale kredyt możesz dobrać i zysk gwarantowany moim zdaniem. Pozdro
w Gdańsku np. orsay,house,diverse,tally weil,reserved itp. poszukaj sobie na stronkach tych firm i co oferują-to nie jest przeciez takie trudne :)
witam,
ja podobnie jak kolega mam dzialke 3,5h na trasie zamosc-hrebenne. co ewentualnie bym mogl otworzyc?? ze stacja faliw chyba nie wyjdzie bo jest ona kilometr odemnie ale nie jest calodobowa. prosze o pomoc. pzdr!
Stacja benzynowa to minimum 1,5 mln złotych a Mc Donald to 500 tysięcy .
Prosze o kontakt z firma H2O Sport & Fashion.Szukamy osob zainteresowanych dystrybucja odziezy Dunskiej firmy H2O.Otrzymalismy wylacznosc na te prodykty w kwietniu 2008.
Oferujemy profesjonalne, kompleksowe wyposażenie zawodowych i amatorskich zespołów, szkół, sklepów, firm oraz indywidualnych klientów w sprzęt sportowy duńskiej firmy H2O Marka jest dobrze znana oraz znakomicie rozwinieta juz jest w 20 krajach:np Niemcy ponad 400 sklepow,Dania ponad 200.W Polsce jak na razie jest tylko jeden w Poznaniu i wkrotce bedzie nastepny we Wroclawiu.Nie jest to typowa Franczyzna.Nie mamy limitu zamowien oraz oplaty wstepnej.Nasza strona internetowa aktualnie jest modernizowana wiec prosze poszukac odpowiednikow na stronach niemieckich oraz dunskich(h20-sportwear;h2o-teamsport).Zapraszam do wspolpracy
|
|