|
Opony używane |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam! Wpadlem na pomysl zeby zaczac sprzedawac opony uzywane po znajomych i dlatego szukam jakiejs osoby ktora mogla by mi w tym pomoc. Otoz chcialbym sprobowac rokrecic taki biznes ale bardzo powoli bez wkladania od razu nie wiadomo jakiej ilosci pieniedzy. Czy znajda sie osoby ktore moga ze mna nawiazac wspolprace???Czy jest tu jakis osobnik ktory sprowadza takie opony z zagranicy? Ja jestem z krakowa i czekam na powazna odpowiedz, pozdrawiam
Czy masz jakiś obiekt, gdzie te opony byłyby sprzedawane? Nie sądzisz chyba, że znajomi to wystarczająca grupa docelowa dla Twojego biznesu. Nie każdego interesują opony używane, przy czym zainteresowanie oponami używanymi spada przy również spadających cenach opon nowych. Coraz więcej osób woli kupić nowe opony z gwarancją zamiast szarpać się z używanymi. Nasza firma w latach 90-tych oraz w początkach XXI wieku zajmowała się importem opon używanych z Niemiec na dużą skalę, jednak ceny opon nowych stają się coraz bardziej korzystne, więc popyt na opony używane spada, chociaż nadal jest wysoki. Jeśli chcesz się tym zająć, powinieneś również świadczyć usługi wulkanizacyjne, a przynajmniej montaż i wyważenie zakupionych u Ciebie opon. Jednak aby wykonywać takie usługi potrzebujesz sporego kapitału.
Pozdrawiam, LB
dzieki za info, widze ze jednak kolejny moj pomysl spala na panewce:/
Pomysł nie jest zły, jeśli sprzedaż nie będzie się odbywała jedynie "po znajomych" i jeśli posiadasz kapitał lub zaplecze do prowadzenia takiej działalności. Bez tego ani rusz.
Pozdrawiam, LB
|
|