Witam!
Na poczatku tego posta chcialbym sie przywitac.
Prowadzilem wczesniej dg - transportowa, ale niestety sytuacja zmusila mnie do jej zamkniecia (ciecie stawek, dlugi okres czekania na kase itd.).
Przechodzac do postu. Mam dojscie do opon z Niemiec w dobrej cenie. Opony sa maksymalnie 3-4 letnie z bardzo dobrym bieznikiem. Czy oplaca mi sie taki biznes? Mieszkam w malej miejscowosci ok 3tys mieszkancow, ale 15km odemnie jest 400tys miasto ;) i w niedalekiej odleglosci kilka mniejszych miasteczek. Czy handel przez internet mysle tu o Allegro tez by sie oplacal? I najwazniejsze pytanie jak mam to zalatwic od strony prawnej? Chce zalozyc dzialalnosc na ojca - pracuje w budzetowce, a ja nie chce placic 800zl zusu - bo to normalne zlodziejstwo... ale to inna sprawa. Jakie PKD mam wybrac i w ogole jak wyglada sprawa zakupu w niemczech i sprzedazy w polsce? Czy musze bys vatowcem? Jak mam je kupic w niemczech na fakture? Czy musze miec kase fiskalna? Czy ryczaut? I czy byly by osoby chetene hurtowo kupic odemnie opony? Nie mam pojecia prosze o pomoc...
Z gory dziekuje i pozdrawiam Michal.