|
Orędzie prezydenta Kaczyńskiego |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Polityka
Autor
Wiadomość
Nie jest sztuką błędów nie popełniać a ich nie powtarzać.
tez sie zgadzam
skoro wtedy przestało być smieszne ( osmieszanie prezydenta ) to dlaczego zaczęło teraz znów byc modne i na topie ? o tej tendencji pisałem
Teraz za bardzo przeinaczasz. Krytyka to nie ośmieszanie, jeśli coś co robi jakikolwiek polityk wg mnie jest złe to po prostu to piszę. To orędzie było złe, pokazywano ślub homoseksualny w .. Kanadzie, muzyka z serialu Polskie Drogi robiła smutną atmosferę, straszono nas Niemcami. Całe to orędzie było skierowane przeciwko Niemcom i pokazywało wielki plan zniszczenia naszego kraju. Modne i na "topie" zawsze będzie krytykowanie złych posunięć polityków. Zauważ, że nie czepiam się końcówek -om źle wymawianych przez prezydenta a oprawy, która przygotowuje grunt pod referendum.
Mateusz
ja sie zgadzam z tobą ja mam tak samo
ja to stosuje tu , na forum nie tylko do polityków jak ktos robi cos zle to ja pisze ( przypomne ci jak napiszesz ze ośmieszanie jest niezgodne z regulaminem ) ja krytykuje nie osmieszam dokładnie
Nie mam siły do Ciebie, tak obraziłem prezydenta, jego urząd i wielu polaków.
Szwajcaria należy do najbardziej demokratycznych krajów i referendum jest przeprowadzane kilka razy do roku. W Polsce parlamentarzyści roszczą sobie prawo do decydowania o wszystkich sprawach. Jest to bardzo patologiczne pojmowanie demokracji. Ideę referendum popieram niezalężnie od tego, kto za tym stoi. Nie chcę, by za mnie decydował ktokolwiek w tej sprawie. Referendum, to nasze prawo konstytucyjne i szkoda, że tego prawa nam się odmawia, a politycy podchodzą do referendum instrumentalnie i z wielką awersją. Zwłaszcza, gdy chodzi o sprawy najwyższej wagi państwowej. Referendum to nasze prawo wyboru.
Referendum w Polsce aby było ważne musi pójść na nie 50% +1, co jest bardzo, bardzo trudne do uzyskania. Przy głosowaniu za wejściem do UE było wydłużone do dwóch dni i też było bardzo cienko.
Uboga frekwencja jest wynikiem tego, w jaki sposób "władza" traktuje wyborców. To, że "władza" nie szanuje wyborców i w wyniku niskiej frekwencji referendum nie będzie ważne, nie może być pretekstem do niereferendalnej ratyfikcji "Traktatu reformującego UE", który jest de facto zakamuflowaną formą konstytucji unijnej, którą Francuzi, Holendrzy i Anglicy odrzucili w 2005 roku. A więc, niech najpierw "władza" zacznie nas szanować, a wtedy nie będzie problemów z frekwencją.
To skoro temat nawiązuje do prezydenta to zadam jedno pytanie.Czy prezydent powinien być ponad podziałami czy opowiadać sie po jednej z partji.Może tu leży sedno "jechania " po głowie państwa
Prezydent RP powinien działać w interesie narodu i nie powinien klakierować żadnemu mocarstwu. To samo dotyczy premiera, rządu, koalicji rządowej i wszystkich posłów oraz senatorów.
wszystko fajnie z tym że jak zawsze jest jedno ale otóż polityka niepolega na tym aby nieść pomoc uciemięrzonym ,zniewolonym,itd.to są tylko hasła z którymi ktoś zajmuje inny kraj lub stosuje embargo .W polityce nieważni są tak do końca ludzie ,jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze i to jest sedno polityki kogoś trzeba mieć za sojusznika kogoś za wroga
A kto jest Twoim sojusznikiem, a kto wrogiem? P.S. Podaj parę nazwisk osób sprawujących najwyższe urzędy w RP!
A kto jest Twoim sojusznikiem, a kto wrogiem?
P.S. Podaj parę nazwisk osób sprawujących najwyższe urzędy w RP![/quote] prezydent opowiada sie za twardą polityką wobec rosji i niemiec bez pomysłu na alternatywe chodzi mi tu o rope i gaz, a ma "według jego mniemania " sojuszników w państwach bloku wshodniego (cała delegacja która pojechała do Gruzji) a dodam jeszcze że niby mamy sojusznika w mocarstwie jakim jest USA ,jakim jest sojusznikiem każdy może wyrobić sobie sam zdanie . według mne taka polityka zaprowadzi nas tylko do cen z kosmosu za rope i gaz
A co sądzicie o nowej reklamie ING, w sumie też nawiązuje do Orędzia Naszego Prezydenta?
Mam pytanie do internautów. Czy rajcują Was reklamy ING, których scenariusze są pisane tak, jakby były przeznaczone dla niepełnosprawnych umysłowo?
|
|