|
Orędzie prezydenta Kaczyńskiego |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Polityka
Autor
Wiadomość
Dzisiejsze orędzie to majstersztyk, ta muzyczka, te filmiki. Myślałem że ogłasza, że ustępuje lub wprowadza stan wojenny.
Możemy lubić lub nie Pana Prezydenta,możemy się zgadzać lub nie z polityką Pana Prezydenta ale jako głowie państwa,myślę,że i twojego państwa,należy się szacunek i nie honor by mi było pisać o Panu Prezydencie "w trzeciej osobie liczby pojedynczej".
Hanka
opanuj się jak tak dalej pójdzie to wpadniesz w alkoholizm masz u mnie kolejnego browara tez mam takie samo zdanie ,co Ty kiedys ( pewna osoba ,nie napisze kto ) dała link do yu-tuba gdzie czarne ( czytaj kolorowe ) w niujorku opluwały naszego kaczorka ( niewazne czy go lubie czy nie ) jak napisałem riposte odnosnie ich prezydenta to znikneła ale czarni zostali musiałem powalczyc i poszło sie gonic wszystko jaki jest taki jest ale wybrany i demokracja szanuje takie wybory a chyba nie jestesmy w panstwie zulusów ( chyba ze sie myle) nie powinno sie brac przykładu z naszej ,,elyty " politycznej , która zasze pluje na tych z innej opcji ( czy to bedąc w opozycji czy w wiekszosci )
Żeby była jasność.Nie rajcuje mnie polityka i dlatego nie jestem politykiem.Uważam,że moje sympatie polityczne tak samo jak wiara są moje i dlatego nie daje informacji do radia np ZET,że idę lub nie do kościoła lub głosować.Wiem na czym polega demokracja,.mam pewne zasady i dlatego uważam,że skoro Pan Prezydent został wybrany w demokratycznych wyborach należy mu się szacunek,żyję w tym kraju,jest moim krajem i nie chciałabym,aby ktoś obrażał lub lekceważąco się odnosił do urzędu najwyższego w moim państwie.
Jeśli ktoś uważa inaczej,powinien całej tej części społeczeństwa,która wybrała Pana Prezydenta-wysłać najlepiej wąglika Nie oglądałam orędzia i dlatego nie polemizuje co do treści Pozdrowienia dla Colombo
Orędzie z punktu widzenia marketingu politycznego dobre, ale intencje na pewno nie tak szczere, jakby mogło to wynikać ze słów i obrazków. Ktoś musi zagospodarwać elektorat narodowy, antysocjalistyczny i antyliberalny i w tym przypadku jest to PiS oraz głowa państwa. Gdyby Prezydent nie wygłosił tego orędzia, to lud zacząłby szukać formacji spoza PiS. Nieszczerość Kaczyńskiego wynika z kamuflowanego wasalstwa wobec USA, a nieszczerość Tuska wynika z wasalstwa wobec Niemiec.
bardzo ,,ciekawe " poglady
ocenić Prezydenta ( jaki by on nie był ) jako wysokiego bruneta - OK ocenic go jako dobrego mówce - OK mozna sie silic na rózne oceny ale ocenic intencje ? a z kąt mozesz wiedziec czy były szczere czy nie ? zagospodarowuje elektorat antysocjalistyczny ? czy to oznacza ze Tusk jest socjalistą ? ahahahahahahaah
Intencje intencjami, Hanko i Kolombo - szacunek urzędowi prezydenta jest oddany poprzez choćby temat więc wasze uwagi są na wyrost. Nie popadajmy w skrajności. Nie napisałem kaczor, kaczka, moher, kartofel czy kurdupel. Nie użyłem nawet samego nazwiska tylko poprzedziłem je tytułem, czego już Kolombo nie zrobiłeś pisząc o premierze :) Szacunek urzędowi się należy ale nie przesadzajmy, wiele osób mówiło, że prezydent obrażą się na satyrę Bild'a a nie reaguje na słowa dyrektora RM. Idąc tym tropem za chwilę nie będzie wolno pisać krytycznie o władzy w Polsce. Po drugie nie oceniałem treści wystąpienia tylko jego oprawę. Nie przesadzajmy.
Ja mam tak samo Nie oceniam tresci tylko oprawę Otwarcie dyskusji która ma rozbawić słuchaczy ,,naszym małym panem „ mnie nie bawi Wybrany demokratycznie nie przez komitet centralny , jakiego sobie wybrali takiego mają Niech się ucza wybierac lepiej skoro im nie odpowiada Ale jest Prezydentem 40 milionowego kraju w środku Europy i nie mówię o szacunku dla kaczora ( ja to napisałem i się nie wstydzę ) a o szacunku dla Urzedu Prezydenta Mojego Kraju Kraju z którego chce być dumny ( a nie z jego obywateli pracujących na zmywaku na jakiejs wyspie ) Kraju za którego obywateli i ich postępki często muszę się własnie za granica wstydzić Ale za obywateli a nie za kraj Przy następnych wyborach znów będzie można sobie pogłosowa i wybrac I pewnie jak zwykle większość zagłosuje ,,przeciw „ nie przeciw kaczorowi Ale zasada ze zawsze głosuje się przeciw jest widoczna od kiedy są wolne wybory Ale jak wybiora innego nawet smiesznego człowieka , to wybiora Prezydenta I z racji pełnienia urzędu powinien przestac bawic i rozśmieszać Dla mnie nie jest zabawne zyc w kraju w którym każdy może napluc na prezydenta czy premiera W demokracji się wybiera albo odwołuje a nie osmiesza czy opluwa Ot takie zasady
Zawsze twierdziłem i twierdzić będę, że najwięcej złego prezydentowi robią nie krytyczne opinie czy nawet humorystyczne docinki a jego reakcje na różne sytuacje będące tylko i wyłącznie "dobrymi radami" jego "spindoktorów". Prezydent sam lubi robić wokół siebie szum, choćby ostatnio nie przez niewręczenie Michnikowi odznaczenia a przez jego wyraźne pominięcie, desygnacja premiera Tuska, wprowadzanie żałób narodowych. Ja mam ciągłe wrażenie napiętej sytuacji w Polsce, ciągłego stanu wyjątkowego. Orędzie wczorajsze swoją oprawą wskazało jednoznacznie że dzieje się coś złego i to piętnowałem w pierwszym poście i nadal uważam za słuszne. Przez szacunek do urzędu prezydenta mamy bezkrytycznie przyjmować to, co robi? Czyli dla Ciebie wyśmianie przeze mnie oprawy orędzia jest opluciem urzędu prezydenta?
Kolombo znów masz plusa Pozdrawiam
pisałem ogólnie , nie mówiłem personalnie kto opluwa i za co
( nie bierz tego do siebie tak dosłownie ) starałem sie o uogólnienie a to ze lubi szum wokół siebie ? a znasz takich którzy nie lubią ? a tu na forum nie masz przykładów wpisów bez sensu , bez ładu i składu , z błedami logicznymi i ortograficznymi ? to nie jest zamiłowanie do szumu wokół siebie ? i za to mam ukamionowac przezydenta ? ,,kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem " ( jesli ktos wie kto to powiedział )
Nadal nie rozumiem tego naskoku na mnie. Zauważ, że post o przekazie napisałem kilka minut po orędziu a zerknij na dzisiejsze gazety lub włącz TV - ciągle o tym sposobie przekazu dyskutują. Są nawet głosy, że to bardziej był spot reklamowy niż orędzie. Nie ma za to dyskusji o co tak na prawdę w tym sporze osobistym chodzi. Jest to spór o tzw. "pietruszkę" bo dla dobra naszego wizerunku na świecie można za jednogłośne poparcie w sejmie dopisać nawet te zdania o powstawaniu żaby z kijanki czy to, że po wtorku jest środa co proponował Niesiołowki.
Na sympatyczne pozdrowienia z Nowego Jorku od czarnoskórych mieszkańców miasta :
Cyt: ,,Fuck yu katschynski „ Odpowiedziałem w równie sympatycznym i przyjacielskim tonie i przesłałem pozdrowienia dla Prezydenta Dzordza Dablju Busza : fuck yu Mr Prezydent Czy kasacja tylko moich pozdrowien była na miejscu ? a pozostawienie lzacych głowe naszego kraju wpisów wydawała się Okey? Czy nie można tego traktowac jako prowokacji ? Czy teraz jest tego dalszy ciąg ? Wiem ,pozniej skasowano wszystko I pożo , ale dlaczego dopiero pozniej ? Wszystkie przegięcia są nieokiej I abstynecja i alkoholizm I totalna wstrzemięźliwość i totalna rozpusta I skrajny faszyzm i skrajny socjalizm Tendencja z totalnym nalotem na kaczory również ( obojętne czy to Lesio , Jaro czy Tusio ) Nie musza być pod ochrona ale to nie znaczy żeby strzelac zaraz jak do kaczek skoro dyskutują w prasie i tv , to my tez mozemy ja wygłaszam swoje zdania to tez element demokracji mam zdanie i chce je wygłosic a ty bierzesz to za napaść osobistą ja raczej widze ogólna tendencje która lansujesz ( tez masz prawo ) ale ja chyba nie musze sie z nia zgadzać mówia ze sie lansuje ? a który sie nie lansuje : kwasniewskoi sie nie lansował , Wałesa nie ? Endriu Lepiej tez nie ? Miller ? który sie nie lansował wiec dlaczego ten ma robic inaczej ?
Jaką tendencję? Porównujesz durny filmik do mojego zdania na temat oprawy orędzia? To wygląda jak scenka z kabaretu Koń Polski, gdzie Marian chciał się podrapać a jego żona uznała, że podniósł na nią rękę i żądała rozwodu. Znaj proporcje Mocium Panie.
tu się zgadzam filmik był durny i nie powinien sie u ciebie pokazywac z tym zgoda skasowanie tylko mnie tez było błedem a kasacja całosci zakonczyła te głupia sprawe tez zgoda o tej własnie tendecji pisze przeciez gdybys nadal uwazał ze to było dobre i słuszne a do tego śmiesze to po co sie było wycofywac ? a jesli chodzi o odwage to ja miałem odwage powiedzieć prezydentowi najwiekszego mocartwa swiata fuck yu dzordz ( nie było to zabawne ?) po co to kasowałes ?
|
|