Witam.
W sezonie prowadzę działalność turystyczną, i w związku z tym przyszedł mi do głowy pewien pomysł.
Chciałbym dodatkowo organizować imprezy rekreacyjno-promocyjne dla gmin, powiatów i innych instytucji.
Chodzi o to, że samorządy dysponują funduszami z Uni na promocję gminy, a dla gmin turystycznych promocja jest bardzo ważna.
Znajomy mówił że jedna gmina dała na imprezę 50000 pln, żeby organizować ją w ich miejscowości letniskowej.
Przygotowałbym bym kompleksowo kilka pomysłów, np. "festiwal salsy", albo "tydzień kultury indiańskiej" i przedstawiałbym je do realizacji, ja jako główny koordynator projektu organizowałbym (z moimi ludźmi) wszystko od terenu po plakaty i obsługę, często korzystał bym z podwykonawców lub jakochś grup tematycznych, stragany, browary, nagłośnienie, zespoły itp.
Gmina mi zleca temat który im odpowiada, omawiamy szczegóły, ustalamy cenę i robię.
Dodatkowa kasa z reklamodawców to mój zysk.
Urzędnikom nie chce się robić czegoś dodatkowo, a nie w każdej gminie jest jednostka, która by mogła coś takiego przygotować.
Robiłem jedną imprezę podczas otwarcia ścieżki rowerowej przez powiat i za godź. pracy na czysto wyszło mi 400 pln. (przeprowadzenie konkursów rowerowych i konferansjerka.)
Robiłem też rajd rowerowy, ale wolontarialnie w ramach patriotyzmu lokalnego :-)
Dodam że w ciągu roku mam taką pracę, która umożliwia mi siedzenie w necie cały czas :-)
miałbym więc jak wszystko przygotować i mailowo wiele załatwić, a w sezonie tylko dograć szczegóły i poprowadzić imprezę.
Co Wy na to?
Jakie umowy, kontakty, koszty, jaki cennik?
Robiłbym z 4 imprezy w sezonie, tak żeby z każdej wyciągnąć z 5000 pln, jest to realne?
Może macie jakieś inne pomysły dla mnie.
(Chodzi o to że cały rok spędzam co miesiąc 240 h w necie i chciałbym na tym zarobić,)
Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to proszę o pomoc.
Pozdrawiam